Comotie rondom ‘Allo ‘Allo!

Ondanks dat het een klucht is en het de theaterbezoeker vooral aan het lachen moet brengen, zijn er ook bezoekers van ‘Allo ‘Allo die de vele hakenkruizen, hitlergroeten etc. te ver vinden gaan. In de pauze van de voorstelling en na de voorstelling ontstaat er geregeld discussie over of hitlergroeten en hakenkruizen wel thuishoren in de voorstelling. Producent 3 and a Crowd Entertainment krijgt inmiddels ook vragen. 

Een groot gedeelte van het decor is gebaseerd op de sterke vorm van de swastika. Decorontwerper Niels Mathot kan zich voorstellen dat er mensen zijn die aanstoot nemen van het brute karakter hiervan in sommige scènes, maar volgens Mathot plaatst de charme van ‘Allo ‘Allo dit wel in het juiste perspectief.’ De Swastika, oftewel het hakenkruis, is een eeuwenoud symbool dat onder andere gebruikt wordt als teken van voorspoed en geluk. Hitler had daar zo zijn eigen ideeën over, vandaar dat de Swatika sinds WOIIeen wrange betekenis heeft gekregen. Net als de oorspronkelijke televisieserie is de theaterversie van 3 doorspekt van flauwe grappen. Het decor is nodig om het soms melige karakter wat tegenwicht te bieden.In een voorstelling zoals die van ‘Allo ‘Allo zijn de hakenkruizen onvermijdelijk en dan is het juist leuk om dat te overdrijven. Het is een beetje gooi- en smijtwerk qua humor.’

In ‘Allo ‘Allo is alles uitvergroot en subtiliteit is ver te zoeken. Alle magie van theater en de bijbehorende illusies ‘ gezuiverd’  en geëlimineerd.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies