Het meerjarenplan van Stage Entertainment

Op 1 februarie j.l. presenteerde Joop van den Ende theaterproducties in de Theaterfabriek, te Amsterdam haar toekomstplannen. Plannen voor het volgende theaterseizoen werden bekend gemaakt, maar ook voor de seizoenen daarna.

Seizoen 2010-2011
In het volgende theaterseizoen zal Joop van den Ende Theaterproducties / Stage Entertainment (SE) We Will Rock You brengen in het Beatrix Theater. John Vooijs zal hierin de hoofdrol spelen, tijdens de première zullen zeer waarschijnlijk zelfs de (nog levende) Queen bandleden mee spelen. Daarnaast zal in het DeLaMar La Cage Aux Folles openen met Stanley Burleson en Jon van Eerd in de hoofdrollen. Ook zal SE in samenwerking met M-Lab en OpusOne, Urinetown een vervolg bieden; met daarin René van Kooten, Suzan Seegers en Jamai Loman. Deze tour zal minstens 100 voorstellingen door geheel Nederland spelen. Verder komt Simone Kleinsma met een nieuwe solo show. Volgend seizoen gaat ook Petticoat in première in theater Carré. Deze voorstelling zal daarna door het hele land gaan touren. Naast Chantal Janzen en Freek Bartels zullen o.a. Hajo Bruins en Marjolijn Touw mee spelen . Tenslotte zal Zorro de musical langs verschillende Nederlandse theaters trekken.

Na 2010-2011
Binnekort zal Mary Poppins in première gaan in Scheveningen. Hierna zullen Wicked en Billy Elloit daar te zien zijn. In het Beatrix theater staan na We Will Rock You de Londen hit Sister Act en de Broadway hit Jersey Boys op de agenda. Mogelijke tourproducties zijn Miss Saigon, Singin’ in the Rain en een eigen versie van Disney’s The Hunchback of the Notre Dame. Er zijn plannen voor een soloshow van Pia Douwes met o.a. Sondheim nummers.

M-Lab’s toekomstplannen
M-lab gaat in de toekomst weer samen werken met SE. A.s. mei brengen ze twee weken lang een Sondheim concert n.a.v. Sondheim’s 80ste verjaardag dit jaar. Daaraan zullen bekenden als Freek Bartels en Simone Kleinsma deelnemen. Deze zomer zullen tijdens het Sondheim festival in het M-lab naast Sunday in the Park with George nog twee complete musical gebracht worden. Verder zal het M-lab in de nabije toekomst producties als Spring Awakening, Next to Normal en Gypsy gaan brengen. Veder is het M-Lab nog in bespreking met de Efteling over het uitproberen van een nieuwe familie voorstelling.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies