Concert for Freedom; overstemd zichzelf

Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht brengt dit jaar Concert for Freedom. Dit omdat Nederland 65 jaar bevrijd is van de Duitse bezetting. Vrijheid moet gevierd worden, en dat kan ook met muziek. Met enkele musicalsterren in de cast, en met de vorige productie; Rock Opera in Concert in het geheugen ging Musical Reports nieuwsgierig naar het Chassé theater te Breda voor de première.

Wat: Concert for Freedom
Wie: O.a. Rolf Koster, Gino Emmes, Talita Angwarmasse, Leona Philippo & Hind Laroussi
Wanneer: 2 februari 2010
Waar: Chassé, Breda
Door: Jouke van Buuren

Vrijheid is een mooi thema voor een concert. Vele bekende songs komen aan bod, en zelfs een paar musicalsongs. Zo komen bijvoorbeeld Miss Saigon en Bombay Dreams langs. De eerste acte zit goed in elkaar, de vocalisten zijn allemaal ijzersterk en hebben een geweldige stem. Het aanbod van nummers is ontzettend breed. Zo wordt het nummer Bui-Doi uit Miss Saigon ten gehore gebracht door Rolf Koster, maar er wordt ook een Micheal Jacksonnummer gezongen. De eerste acte is wel meteen de beste. De tweede acte is soms wat minder door de muzikale keuzes. Er zijn soms versies gekozen van bekende nummers die niet beter zijn dan het origineel. Het orkest van de Koninklijke Luchtmacht brengt een geweldige massaal geluid teweeg. Het orkest overstemt meerdere malen de vocalisten, wat jammer is. Talia Angwarmasse kennen we vooral uit Fame en Footloose. Ze heeft een geweldige stem en zingt ook in dit concert de sterren van de hemel. Special Guest op de première was Idols ster Hind. Hind is een prachtige verschijning en weet alle aandacht naar zich toe te trekken met haar geweldige stem en performance. Echter speelde Hind tijdens de première ze zal nog enkele malen spelen. Daarna zal Ellen ten Damme deelnemen aan de rest van de concerten.

Ik kan vele vormen van vrijheid noemen. Echter in dit concert is het vooral vrijheid in de vorm van het niet bezet worden door een andere natie. Ook heeft het soms een onnodige ouderwetse sfeer, vrijheid is nog steeds actueel en daar had ook zeker aandacht aan besteed kunnen worden. Het decorontwerp is erg goed. Het grootste orkest zit op het podium en de cast komt af en toe vanaf de zijkanten tussen het orkest naar voren.

Concert for Freedom heeft wat mooie momenten, vooral in de eerste acte. De vocalisten zijn stuk voor stuk erg sterk, maar de versies van de nummers zijn af en toe niet de beste versies. De cast doet zijn best, maar zoals ze zelf in een van de nummers zingen; het wil alleen nog niet zo lukken…

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies