Nieuwe musical Tante Es en De Jantjes komt terug

Producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen (De Graaf & Cornelissen Producties) maakten vandaag bekend welke musicalproducties zij in de seizoenen 2011/2012 en 2012/2013 in de theaters zullen brengen. In het najaar van 2011 gaat TANTE ES De Musical, naar de creatie van Jörgen Raymann, in het Rotterdamse Nieuwe Luxor theater in première. In het najaar van 2012 brengen De Graaf & Cornelissen een nieuwe musicalversie van DE JANTJES, één van de klassiekers uit de Nederlandse amusementswereld.

Tante Es
In deze nieuwe musical rond Jörgen Raymann’s creatie Tante Es, uit de NPS-serie Raymann is Laat, zal JÖRGEN RAYMANN uiteraard zelf in zijn creatie als Tante Es te zien zijn. Raymann, die met het idee voor deze musical kwam, zal samen met anderen uit zijn vaste team nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling. In het verhaal wordt Tante Es, die heel lang 69 jaar is gebleven nu dan toch eindelijk 70 jaar. In het heden en in flashbacks zullen ook haar echtgenoot, zuster, Amsterdamse vriendin, kinderen en ex-minnaars een rol spelen. Uiteraard met veel Surinaamse muziek, evergreens en levensliederen. De regie zal in handen zijn van Paul van Ewijk.

De Jantjes
Gebaseerd op het toneelstuk van Herman Bouber en met muziek van Louis Davids.

Een verhaal met een lach en een traan vol misverstanden en relatieproblemen. Centraal staan de drie matrozen Dries, Manus en Toon, die besluiten bij de KNIL te gaan. Daarnaast Blonde Greet en Mooie Leendert en natuurlijk het legendarische straatduo Na Druppel en de Mop (Omdat ik zoveel van je hou).

Artistiek producent Hans Cornelissen
“We waren meteen zeer enthousiast over het idee van Jörgen Raymann en deze nieuwe versie van De Jantjes. Het past perfect in onze lijn van eerdere musicals als Wat Zien Ik ?! , Op Hoop van Zegen en komend seizoen Volendam. Tante Es is een verrukkelijk type, dat zich bij uistek leent voor een swingende avond met veel humor en ook een scherp randje. De Jantjes is zo’n productie die altijd weer terug komt in de theaters, net zoals Op Hoop van Zegen. In goed overleg met Bob Bouber, kleinzoon van auteur Herman Bouber, streven we naar een versie waarin authenticiteit belangrijk is, maar wel gerealiseerd met de technische middelen van nu. En het is heel goed mogelijk dat we een aantal nieuwe nummers laten componeren.

Voor de rolbezetting voor beide producties zullen in een vroeg stadium audities worden uitgeschreven’.

De Graaf & Cornelissen Producties
De Graaf & Cornelissen Producties heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden met diverse succesvolle nieuwe producties, gebaseerd op origineel Nederlands materiaal, zoals twee toneelversies van Zeg ‘ns AAA en de musicals Wat Zien Ik?!, De Fabeltjeskrant, Pietje Bell, Op Hoop van Zegen en dit seizoen de succesvolle eigen versie van de musical The Full Monty die tot medio april 2010 te zien is in de Nederlandse theaters. Op 20 november 2010 zal in Zaandam de nieuwe musical VOLENDAM in première gaan. Met de grootste Volendamse hitsongs, een hoofdrol voor Maaike Widdershoven en een keur aan nieuw, jong talent.

Meer informatie
Voor meer informatie zie: www.ruuddegraaf.nl / www.hanscornelissen.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies