Gospel meets Musical, een groot feest!

Op zaterdagavond 6 februari 2010 organiseerde MD-Concerts Gospel Meets Musical. Een concert waarbij de twee muziekstijlen elkaar hebben ontmoet. Zowel William Spaaij (oa.Grease, Fame, Footloose en Hairspray), winnaar van de Johnny Kraaykamp Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol, als Bente van den Brand (oa. Tarzan en Op zoek naar Mary Poppins) traden samen met Chosen Gospel Choir op. Naast het vocale vuurwerk werd het één groot feest.

Wat: Gospel meets Musical
Wie: O.a. William Spaaij, Bente van den Brand & Marescha van der Stelt
Wanneer: 6 februari 2010
Waar: Zuidplein theater, Rotterdam
Door: Sebas Verboom

Gospel meets Musical is bedoeld om de twee verschillende muziekstijlen elkaar te laten ontmoeten. Aan musicalsterren William Spaaij en Bente van den Brand de taak om dit samen met het Chosen Gospel Choir, waaronder Marescha van der Stelt te laten gebeuren.

Gospel is een muziekstijl die door middel van een ongelofelijk positieve lading de boodschap van God probeert over te dragen. Dit positieve gevoel kwam gedurende het concert volledig tot zijn recht. Het Chosen Gospel Choir wist de zaal volledig mee te krijgen. Het feestje dat gospel heet werd volledig gebouwd. Daarnaast traden enkele koorleden op als solisten die zonder meer wisten te imponeren met een overweldigend vocaal geweld.

William Spaaij is een rasechte entertainer en weet de zaal te bespelen. In zijn samenspel met Marescha van der Stelt en Bente van den Brand spat het plezier dat hij aan dit optreden beleeft er vanaf. Wanneer Spaaij de song Footloose inzet, is direct duidelijk waarom hij de hoofdrol mocht spelen in de gelijknamige musical. Bente van den Brand was de ster van de avond. Vocaal wist ze te bevoveren met haar versies van Home uit Beauty and the beast en I dreamed a dream uit Les Miserables. Haar stem kleurt mooi naast die van Spaaij in het nummer Tale as old as time, ook uit Beauty and the beast. Daarnaast bewijst ze over een goede dosis humor te beschikken. Knallen doet van den Brand met Hopelesly devoted uit de musical Grease.

Marescha van der Stelt blijkt een vocaal wonder. Deze dame beschikt over een verbazingwekkend krachtige stem. Het is wachten totdat deze vrouw auditie doet en wordt aangenomen voor een hoofdrol. Haar I dont know how to love him uit Jesus Christ Superstar is dan ook adembenemend.

Gospel meets Musical was één groot feest. De ontmoeting tussen beide werelden bleef helaas uit. Naast het feit dat Marescha van der Stelt enkele musicalsongs bracht, waren er geen verdere toenaderingen tussen beiden stijlen. De scheiding tussen beiden was best sterk. De show begon met een half uur gospelmuziek en vervolgens een half uur musicalmuziek. In de tweede helft was dit precies andersom. Dit mocht de pret echter niet drukken. Want zoals gezegd, Gospel meets Musical was één groot feest met het beste van beiden werelden. Meer van dit soort concerten zijn meer dan welkom!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies