Alex Klaassen: Eindelijk alleen!

Alex Klaassen is Eindelijk Alleen..en hoe!

Alex Klaassen is een theaterpersoonlijkheid in opkomst. Een prima beschrijving voor een man die zich jarenlang ten dienste stelde aan diverse producties. Klaassen bewijst met zijn nieuwe show dat hij een soloshow prima kan dragen.

Wat: Eindelijk Alleen
Wie: Alex Klaassen
Wanneer: 23 december 2009
Waar: Schouwburg Orpheus, Apeldoorn
Door: Robin Streppel

Voor de mensen die Alex Klaassen niet kennen: hij staat beter bekend als de homoseksuele stylist Jari uit Gooische Vrouwen. Ook was hij één van de vaste cabaretiers van Kopspijkers en winnaar van Cameretten 2000. Klaassen was te zien in de musicals Brigitte de Musical, Heerlijk duurt het langst, Jan Jans en de kinderen, The Wiz, Verplichte figuren en The Wild Party. In mei 2010 zal hij te zien zijn in de M-lab musical Sunday in the park with George en later dit jaar in ‘Toon’.

Klaassen opent zijn voorstelling met een prachtig nummer: ‘Joie de Vivre’. Klaassen weet hiermee direct zijn publiek te imponeren met zijn overweldigende vocale kracht. Vervolgens schakelt hij moeiteloos over naar zijn eerste typetje, een moeder wiens zoon aan een nationale sport doet: fistfucking. Klaassen zijn show is een aaneenschakeling van typetjes. Elk typetje zet hij vol overtuiging neer, met als kritische kanttekening dat hij niet altijd even goed te verstaan is.

De wijze waarop hij twee Mariska van Kolck-fans neerzet -waarvan er één eigenlijk geen Mariska van Kolck-fan meer is- is werkelijk hilarisch. Klaassen belicht hiermee het hysterische fanschap met een grote knipoog naar de musicalwereld waar dat aan de orde van de dag is.

Benoemenswaardig is ook het nummer: Kom je strakjes bij me spelen? Klaassen wisselt hierin telkens van geslacht. Het is komisch en tegelijk mooi gezongen, hij laat zien dat theater kunst is. Ondanks dat de voorstelling maar net iets langer dan een uur duurt, bent u een volwaardige avond uit met een bezoek aan Eindelijk Alleen.

Eindelijk Alleen is dit seizoen te zien in vele theaters, Alex Klaasen speelt 2 april zijn laatste voorstelling in Leiden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies