Mamma Mia! Ja daar gaan we weer!

Op 17 januari j.l. gingen twee understudy’s op in de voorstelling Mamma Mia! Esther van Boxtel was te zien als Roos. Van Boxtel speelde eerder rollen in Crazy for you, Sweet Charity en Evita. Zij won de musicalaward voor aanstormend talent. Robin van den Akker nam de rol van Sky over van John Vooijs. Van den Akkker is onder andere te zien geweest in de musicals Aida, My fair Lady, Evita en Joseph. Daarnaast was hij 1 van de finalisten in Op zoek naar Joseph.

Wat: Mamma Mia!
Wie: O.a. Lone van Roosendaal, Anouk van Nes, Esther van Boxtel en Robin van den Akker.
Wanneer: 17 januari 2010
Waar: Koninklijk theater Carré, Amsterdam.
Door: Robin Streppel.

Mamma Mia!, een verhaal vol liefde, vriendschap, komische momenten en natuurlijk de steengoede Abbamuziek! Sophie leest het dagboek van haar moeder aan de vooravond van haar huwelijk met Sky. Sophie komt er achter dat zij niet één mogelijke vader heeft, maar drie! Ze besluit haar potentiele vaders -Bart, Sam en Harry- uit te nodigen voor haar bruiloft. Haar moeder Donna is blij haar vriendinnen en vroegere achtergrondzangeressen, Tanya en Roos, terug te zien op de bruiloft. Minder blij is Donna met de terugkeer van Bart, Sam en Harry op het Griekse eiland. Dit alles leidt tot komische, ontroerende en romantische momenten.

De cast staat met een constante energie op de bühne.  Dit zorgt voor vaart in de voorstelling, iets wat in een licht verhaal als dit van groot belang is. Komedie, is eigenlijk het kernwoord van de productie. Leading lady Lone van Roosendaal beschikt over een heldere, toonvaste stem. Kritische noot is haar vibrato aan het eind van sommige zinnen. Dit is vooral te horen bij Money, money en Mamma Mia! Lone zet de sterke en vrijgevochten  kant van Donna geloofwaardig neer. De zachte en gevoelige kant komt minder uit de verf door haar bitchy houding en uitstraling. Van Roosendaal overtuigt echt wel, maar het lastig om van deze Donna te houden.

Anouk van Nes zet een geraffineerde, sexy en tikkeltje ordinaire Tanya neer. Haar intonaties van zinnen komen goed binnen bij het publiek; ze heeft de lachers op haar hand. Van Nes heeft een eigen stemgeluid, dat prima bij de nummers past, al hoor je soms haar schelle klank over de anderen heen. In het nummer Weet je moeder dat pakt de actrice uit en staat zij als een ware ‘femme fatale’ op het toneel te vlammen. Esther van Boxtel verving deze avond Myléne D’anjou in de rol van Roos, de andere vriendin van Donna. Van Boxtel laat zien dat ze over een heerlijk nuchtere humor beschikt; iets wat bij goed Roos past, evenals de grote hoeveelheid energie. In korte tijd lijkt ze deze rol al eigen gemaakt te hebben. Van Boxtel lijkt in het nummer ‘Pak je kans’ wat vocale kracht te missen, maar haar spel in dit nummer maakt veel goed! Daarnaast mag haar stille spel zeker geroemd worden. Beide dames laten zien dat ze topcomédiennes zijn.

Sam werd vertolkt door Bas Westerweel. Hij lijkt weinig gegroeid te zijn in zijn rol. Net als bij de premiére mis ik overtuiging in spel en zang. Ad Knippels als Harry is aandoenlijk.  Dat hij een acteur is wordt duidelijk in zijn nummers: hij zingt redelijk, niet fantastisch maar overtuigt wel. Rutger le Poole als Bart zet z’n rol neer als de ‘stoere globetrotter’. Hij doet dit zeer verdienstelijk. Zijn spel met Esther van Boxtel zorgt  voor veel respons uit de zaal.

Elise Berends als Sophie is vocaal gegroeid. Daar waar zij bij de première wat onzeker klonk lijkt ze nu alle zeilen bijgezet te hebben. Elise zet de rol van Sophie nu ook meer neer als het onschuldige meisje, in plaats van een manipulatief exemplaar. De armbewegingen die voorheen bij haar in overvloed aanwezig waren, zijn er nu nog steeds maar minder storend aanwezig in haar spel. Elise Berends is erg gegroeid in haar vertolking waarin zij vandaag werd bijgestaan door Robin van den Akker als Sky. Hij zet zijn rol op een komische wijze neer. Helaas is dit iets waarin van den Akker op sommige momenten door dreigt te slaan. Zijn zang is prima te verstaan en overtuigend. De rol van Sky is eigenlijk te klein om een goed beeld te geven van de kwaliteiten van dit musicaltalent.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies