Jeroen Phaff in Lieve Julia

Wat eerst een mythe leek blijkt werkelijkheid te zijn. Tot op de dag van vandaag worden er brieven gestuurd naar Verona, gericht aan Shakespeare’s Julia. Dit verhaal, toen nog als onbekend gegeven, heeft de wereldberoemde songwriter en zanger Elvis Costello geïnspireerd om zelf zulke brieven te schrijven; allen vanuit een ander personage. Nadat hij het Brodsky Quartet had ontmoet, was een zeer vruchtbare samenwerking geboren en zagen uiteindelijk 20 muzikale brieven het licht.

Musicalster Jeroen Phaff en violiste en zangeres Sanne Hamel twijfelden geen moment over de vraag of dit stuk ook in het Nederlands uitgevoerd kon worden. Het Juliet Quartet werd gevonden in vier jonge getalenteerde musici. Samen met Jeroen Phaff vormen zij een orkest dat The Juliet Letters van Elvis Costello op een eigen, treffende manier neerzet. De prachtige vertalingen van Toine Paauwe laten je geloven in de teksten zoals Elvis Costello deze aan Romeo’s Julia toedichtte.

Zang: Jeroen Phaff
Juliet Quartet: Mirjam Wijzenbeek (eerste viool), Sanne Hamel (tweede viool), Rani Kumar (alt viool), Sarah Wijzenbeek (cello)
Regie en vormgeving: Jos Groenier
Vertaling: Toine Paauwe

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies