Programma Sondheim 80 Festival bekend

M-Lab organiseert vanaf 10 mei het Sondheim 80 Festival als eerbetoon aan de gelauwerde Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. Sondheim (bekend van onder meer West Side Story, Company en A Little Night Music)wordt beschouwd als de grootste innovator van het musicaltheater. Over de hele wereld vinden festiviteiten plaats naar aanleiding van zijn tachtigste verjaardag op 22 maart aanstaande. Het festival van het Amsterdamse ‘Off Broadway’ theater M-Lab bestaat uit de volgende programma onderdelen:

– Het festival start met de concertreeks Sondheim in Songs (van 10 t/m 20 mei) met vier artiesten waaronder Simone Kleinsma en Freek Bartels.

– Op 24 en 25 mei presenteren Rein Kolpa en Marleen van der Loo de resultaten van de vertaalworkshop Lost in translation, waarin schrijvers en vertalers aan de slag gaan met het omvangrijke Sondheim repertoire.

De musical A funny thing happend on the way to the forum wordt van 28 t/m 31 mei als leesvoorstelling opgevoerd door onder meer Jon van Eerd en Paul Groot. De regie is in handen van Daniël Cohen.

– Hoogtepunt van het festival is de complete enscenering van Sunday in the park with George van 9 juni t/m 4 juli. Hoofdrollen in deze musical worden gespeeld door Alex Klaasen, Elise Schaap en Jeroen Phaff. De vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk.

– Op 14 juni kan iedereen meezingen met Marleen van der Loo en Jeroen Phaff met de onmogelijkste Sondheim songs tijdens de Sondheim sing-along.

Het festival wordt afgesloten met een reprise van de succesmusical Into the Woods van 7 t/m 11 september in Amsterdam. Aansluitend maakt de voorstelling t/m 4 oktober een korte tournee in het kader van M-Lab on Tour.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies