Theu Boermans regisseur musical ‘Soldaat van Oranje’

Theu Boermans gaat de nieuwe musical Soldaat van Oranje regisseren. Het is de eerste keer dat de gerenommeerde toneelregisseur de regie van een musical voor zijn rekening neemt. Boermans is tevens als artistiek directeur verbonden aan de Amsterdamse Theatercompagnie en het bijbehorende Compagnietheater. Hij wordt bij Soldaat van Oranje bijgestaan door zijn vaste decorontwerper Bernhard Hammer.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema, één van de bekendste verzetshelden van ons land. Dit spannende, oer-Hollandse heldenverhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries(script) en de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland (liedteksten). De grootschalige musical beleeft eind oktober 2010 haar wereldpremière.

Boermans: ‘Soldaat van Oranje is een belangwekkend verhaal. Ik heb dan ook niet geaarzeld toen de producent mij vroeg voor de regie van deze nieuwe Nederlandse productie. Ik ben ervan overtuigd dat we op alle fronten een nieuwe musical aan het maken zijn.’

Fred Boot van NEW Productions, producent van Soldaat van Oranje‘Ik bewonder Theu al jaren als regisseur en vind het dan ook een eer dat hij bij ons zijn eerste musicalregie doet. Hij heeft een diepgaande visie op de inhoud van het libretto en samen met Edwin de Vries brengt hij verdieping aan in het script. Bovendien – en dat is belangrijk – heeft en levert hij een nieuwe kijk op het genre musical.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies