Jamai and the amazing technicolor dreamcoat

Freek Bartels, John Vooijs, Roy van Iersel, Mathijs Pater, Hein Gerrits en Ivo Chundro gingen hem voor, maar vanaf 20 februari 2010 mocht Jamai Loman zich officieel ook Joseph noemen. In een volgepakt Beatrix theater beleefde hij zijn eigen première. Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, kortgezegd ‘Joseph’, staat nu al bijna anderhalf jaar aaneengesloten garant voor een groot feest!

Wat: Joseph and the amazing technicolor dreamcoat
Wie: O.a. Renee van Wegberg, Jamai Loman, Oren Schrijver & Leo Hoogenboom
Wanneer: 20 februari 2010 (15.00 uur) (Première Jamai Loman)
Waar: Beatrix theater, Utrecht
Door: Sebas Verboom

De musical Joseph vertelt op een kleurrijke wijze het verhaal van Joseph (Jamai Loman), vaders lieveling die door zijn broer als slaaf wordt verkocht en uiteindelijk eindigt als de belangrijkste man van Egypte. In ongeveer twee uur tijd wordt dit bijbelse verhaal met aanstekelijke muziek en humor het publiek in geslingerd. De voorstelling wordt afgesloten met een feestelijke megamix waar in de muzikale hoogtepunten van de show nog één laatste keer de revue passeren.

De muziek, geschreven door Andrew Lloyd Webber is niet onder één noemer te vatten. Typische musicalsongs als Sluit alle deuren maar worden afgewisseld met songs als Kanaän en de Benjamin Calypso die een hele andere muziekkleur laten horen. Een lekker gevarieerd songbook dat je aandacht vasthoudt. Met als hoogtepunten Hij is nou hoog in de hemel en Sluit alle deuren maar. De oorspronkelijke teksten van Tim Rice zijn vertaald en waar nodig bewerkt door Martine Bijl. Deze vertaling/bewerking is passend en bevat de nodige dosis (Nederlandse) humor.

Het decor (Eric Goossens) zorgt samen met de kostuums (Cocky van Huijkelom) voor een groot palet van kleuren. Dit palet wordt mooi gemengd dankzij een ijzersterke regie (Paul Garrington), vol humor en een energieke choreografie (Stanley Burleson en Daan Wijnands). Maar ook in de minder kleurrijke scenes levert de samenwerking tussen decor en regie mooie plaatjes op. De scene Sluit alle deuren maar is hier een goed voorbeeld van. De manier waarop het daglicht aan het zicht van Joseph wordt onttrokken is prachtig.

Renee van Wegberg schittert als de vertelster van het verhaal. De kracht die zij in haar stem heeft liggen is onvoorstelbaar. Ook in de rustige stukken overtuigt van Wegberg. Dit maakt het een genot om naar haar te luisteren. Oren Schrijver zet de farao neer met humor en heeft de lachers op zijn hand. De song Stapel Op Mij lijkt te hoog gegrepen voor Schrijver, maar dit vangt hij op sterke wijze op door de tekortkoming onderdeel van zijn spel te maken. Leo Hoogenboom is aandoenlijk als vader Jakob en als Potifar pakt hij zijn kans om zich op een grappige wijze uit te leven. Het ensemble is energiek en danst of hun leven er vanaf hangt. Opvallende verschijning in het ensemble is Ivo Chundro, die door zijn soepele bewegingen telkens de aandacht naar zich toe trekt!

Het draaide bij deze voorstelling natuurlijk om Jamai Loman die zijn première als Joseph beleefde. Dat Loman zijn ‘Idols’-status is ontgroeid wisten we allang. Hij heeft met zijn rollen in Les Misérables en Jesus Christ Superstar allang bewezen thuis te horen op het musicaltoneel. Nu mag hij naast Freek Bartels meermaals per week de rol van Jopseph vertolken. Loman pakt elke kans om te stralen. Vanaf het begin van de voorstelling houdt Loman de aandacht van het publiek vast. Daarnaast pakt hij vocaal uit. De stem van Loman draagt een warm gevoel uit en geeft de songs een extra dimensie. Zijn vertolking van Sluit alle deuren maar is dan ook zonder twijfel het hoogtepunt van de voorstelling.

Joseph and the amazing technicolor dreamcoat is één groot en vooral kleurrijk feest. Mede door het fenomeen Renee van Wegberg, deze vrouw blaast iedereen weg met haar stem. Jamai Loman straalt als Joseph en imponeert met zijn prachtige stem. Daarnaast zorgt het ensemble voor een flinke dosis positieve energie dat het feest compleet maakt.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies