Gerrie van der Klei in La Cage Aux Folles

Gerrie van der Klei is vanaf november 2010 te zien in de musical La Cage aux Folles van Joop van den Ende Theaterproducties. Ze speelt de rol van Jaqueline, de hartsvriendin van Albin (Jon van Eerd) en eigenaresse van het chique restaurant “Chez Jaqueline’’. In La Cage aux Folles ontvouwt zich een humoristisch, maar ook integer en aandoenlijk verhaal dat gaat over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn. La Cage aux Folles beleeft zijn première op zondag 28 november 2010 en is één van de openingsvoorstellingen van DeLaMar, het theater in aanbouw in het centrum van Amsterdam en is daarna te zien in theaters door heel Nederland.

Gerrie van der Klei begon op jeugdige leeftijd met een studie klassiek gitaar aan het Amsterdams Conservatorium en volgde lessen in klassiek- en jazzballet en tapdans. Ze bereikte grote internationale bekendheid met “De Sissies”. Samen met de vermaarde Boy Edgar en zijn Big Band trad zij als jazz zangeres overal ter wereld op en won hiermee ook Edisons. Ze speelde hoofdrollen in musicals als 42nd Street  (nominatie John Kraaijkamp Musical Award) en My Fair Lady. Ze speelde onder andere hoofdrollen in de toneelstukken Torch Song Trilogy en Jane Eyre. Vorig seizoen tourde ze met Purper sinds 1980. Onlangs was Gerrie te zien in de film Timboektoe en als Prinses Armgard in de TV serie Juliana en was deze week te zien in Carré met Purper In Concert.

La Cage aux Folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ‘ La Cage aux Folles’ waar Albin met zijn travestieact als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op de kop gezet. Het frivole appartement moet worden omgetoverd tot een sobere kloosterkamer, de biologische moeder moet worden opgespoord en vooral ‘Albin moet weg’. Dit alles om hun levensstijl te verbergen en de schone schijn van ‘normaal’ gezin op te houden. Kunnen ze de schijn hoog houden?

La Cage aux Folles, een musical van Jerry Herman en Harvey Fierstein, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Jean Poiret. De afgelopen twee jaar maakte het furore in Londen en staat vanaf april 2010 weer op Broadway. De Nederlandse versie is een geheel eigen interpretatie, wel laat het creatieve team zich inspireren door de Londense voorstelling. De musicalversie van La Cage aux Folles is bekroond met verschillende Tony Awards en een Laurence Olivier Award en bevat legendarische nummers als ‘I am what I am’ en ‘The best of times’. Naast een beroemde Franse verfilming, is het verhaal in 1996 verfilmd als The Birdcage met o.a. Robin Williams, Nathan Lane en Gene Hackman.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies