Simone Kleinsma, Songs from the Heart

Vakvrouw Simone Kleinsma tourt dit seizoen met de reprise van haar theatershow ‘Songs From The Heart. Simone brengt, bijgestaan door Daan Wijnands en Joost de Jong, nummers die haar nader aan het hart liggen.

Wat: Songs From the Heart
Wie: Simone Kleinsma, Joost de Jong en Daan Wijnands
Wanneer: 27 februari 2010
Waar: Koninklijk theater Carré, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Simone Kleinsma, een vakvrouw die al jaren meeloopt in de musicalwereld. Vorig jaar speelde ze nog Norma Desmond in Sunset Boulevard. Dit jaar is zij soliste in de reprise van haar eigen theatertour. Zij beschikt over charisma, vakmanschap en humor. Dit zijn persoonlijke eigenschappen waarom juist zij een one-womanshow tot een succes weet te maken.

Moeiteloos schakelt ze van een klein nummer als ‘Pap kun je me horen’ over naar vocale kracht in het nummer ‘De winnaar krijgt de macht.’ Ze weet in ieder nummer het juiste gevoel en lading te leggen. Het repertoire is divers: Annie M.G. Smidt, Robert Long, Liza Minelli en Judy Garland.

Haar stem heeft een warme klank, wat lekker in het gehoor ligt. Een avond luisteren naar Simone Kleinsma is daardoor zeker geen straf.

In deze one womanshow zijn ook diverse shownummers te horen. Ze zingt nummers als ‘Back in Town’, ‘For once in my life’ en ‘Lady is a Tramp’. Als hoogtepunt mag zeker de Songfestivalmedley genoemd worden. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk op het publiek.

Simone was te zien in diverse musicals en theaterproducties en hierop blikt zij terug. Ze zingt nummers uit Sweet Charity (‘Als ze mij zo zouden zien’), Aan het einde van de regenboog (‘Somewhere over the Rainbow’), Les Misérables (‘Baas van het hele spul’) en Mamma Mia (‘De Winnaar krijgt de macht’). In de toegift bracht zij het toepasselijke ‘Met één blik’ uit Sunset Boulevard. Kleinsma voorrziet haar nummers van anekdotes met daarin de nodige humor. Songs from the Heart heeft juiste balans tussen showsongs, gevoelige liedjes en shownummers.

Daan Wijnands en Joost de Jong zijn met een dikke knipoog de PA’s van Simone. Zij zorgen voor de achtergrondzang en -dans. De rol die zij spelen in deze voorstelling is klein, maar zeker van waarde. Ze zorgen voor toespelingen naar Simone, waardoor zij extra kan stralen. De mannen laten in het nummer ‘We can do that’ zien dat ze geweldig dansen. Vocaal zijn zij solistisch zwak, in samenzang met Simone is daar weinig van te merken. In het nummer ‘Ik en m’n PA’s’ is zichtbaar dat het drietal met plezier op de bühne staat!

Alles in deze voorstelling is in evenwicht. Dit komt mede doordat Simone de juiste mensen om zich heen heeft. Het creatieve team bestaat uit niet de minsten: Daan Wijnands voor choreografie, welke er strak en swingend uitziet. De regie ligt in handen van Simone’s man Guus Verstraete en de muzikale supervisie/begeleiding van de band is in handen van Mike Schäperclaus.

Simone Kleinsma zorgt met haar one womanshow voor ontroering en show. Zij bewijst dat ze een vakvrouw is met de persoonlijkheid voor een eigen theatertour!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies