Derek de Lint en Liz Snoijink in ‘La Cage Aux Folles’

Derek de Lint en Liz Snoijink gaan belangrijke bijrollen spelen in de musical La Cage aux Folles. Dit maakte Erwin van Lambaart, producent en algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties, vandaag bekend. Liz zal te zien zijn als Marie Dindon en Derek speelt de rol van echtgenoot Edouard Dindon. In de musical ontvouwt zich een humoristisch, maar ook integer en aandoenlijk verhaal dat gaat over familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en vooral de behoefte om te vieren wie we zijn. La Cage aux Folles, met Jon van Eerd en Stanley Burleson in de hoofdrollen, beleeft zijn première op zondag 28 november 2010 en is één van de openingsvoorstellingen van DeLaMar, het theater in aanbouw in het centrum van Amsterdam.

Derek de Lint debuteerde na twee jaar Amsterdamse Kleinkunst Academie in 1975 in het toneelstuk Thuis van Hugo Claus. Zijn doorbraak kwam met de rol van Alex in Soldaat van Oranje geregisseerd door Paul Verhoeven en De Aanslag (Academy Award en Golden Globe) van Fons Rademakers. Later speelde Derek rollen in de films Zwartboek en De Brief Voor De Koning. Zijn internationale carrière begon eind jaren tachtig in Amerika, in 1996 werd hij gevraagd voor de hoofdrol in de sciencefiction serie Poltergeist the Legacy. Daarna speelde hij in Amerikaanse tv-series als Navy N.C.I.S. en The L-Word. In Nederland was Derek tot voor kort te zien in de tv-series Gooische Vrouwen en Deadline. Dit seizoen speelt hij een hoofdrol in de tv-serie Bloedverwanten.

Liz Snoijink studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht. Grote bekendheid verwierf Liz door haar rollen in de films de Lift, Flodder, De Kleine Blonde Dood en Phileine zegt Sorry. Voor haar rol in Paul Chevrolet ontving ze een Gouden Kalf nominatie. Op het toneel heeft Liz gespeeld in stukken van Shakespeare en Molière maar was ook te zien in De Potvis van Frank Houtappels. Op dit moment speelt ze samen met Jon van Eerd in Oranje Boven. Haar televisiecarrière begon in 1983  als Anna van Buren in Willem van Oranje, waarna nog vele andere series volgden zoals;Vrouwenvleugel, Medisch Centrum West, Meiden van de Wit, Julia’s Tango en Gooische Vrouwen.

La Cage aux Folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Côte d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ‘ La Cage aux Folles’ waar Albin met zijn travestieact als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter  van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet. Het frivole appartement moet worden omgetoverd tot een sobere kloosterkamer, de biologische moeder moet worden opgetrommeld én ‘Albin moet weg’. Dit alles om hun levensstijl te verbergen en de schone schijn van ‘normaal’ gezin op te houden. Kunnen ze de schijn hoog houden?

Onder de naam DeLaMar opent het voormalige Nieuwe de la Mar Theater in november 2010 zijn deuren. De programmering van het DeLaMar zal zich vooral richten op kwalitatief hoogwaardig theater in de programmeringstraditie van het voormalige Nieuwe de la Mar Theater. DeLaMar krijgt twee zalen met in totaal ruim 1540 stoelen. DeLaMar is een initiatief van de VandenEnde Foundation, het cultuurfonds van Joop en Janine van den Ende.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies