Daphne, Esmée en Ron in Purper

Frans Mulder omringt zich met jong talent. De Purper-voorman gaat het toneel op met ’Tarzan’ Ron Link, ’Hairspray’ Esmée van Kampen en ’Edith Piaf’ Daphne Flint. „We gaan in de zomer bij mij in de tuin rond de piano. Ik heb er nu al zin in.” Dit melden Frans Mulder in de Telegraaf.

Frans brengt begin volgend jaar, in een nieuwe samenwerking met V & V, een programma met de liedjes van Annie M.G. Schmidt. Sandra Reemer was al gestrikt. „Ik heb een vedette en drie jonge mensen. Esmée is enig, als ik zeg een jonge Karin Bloemen doe ik ze misschien allebei tekort.” Naast Esmée, die nu de hoofdrol in Hairspray vertolkt, staat ex-Tarzan Ron Link. „Naast mij vind ik een goed uitziende heer leuk”, lacht Frans. „Hij heeft een ontzettend mooie stem. En Daphne heeft een soort rijpheid die je voor bepaalde nummers van Annie nodig hebt.”

„Annie M.G. was fan van Purper. Zat ze in het Nieuwe De La Mar met haar loepbril. Waren we best een beetje nerveus, want Annie kwam kijken. Ik schrijf nu in mijn hoofd soms brieven naar haar over de voorstelling. ’Lieve Annie’.”

Frans gebaart: „Ik kwam op het idee toen ik naar de tv-serie Annie M.G. zat te kijken. Mooi, maar ik vond haar liedjes te weinig aan bod komen. Ze heeft echt enorme bakken tekst nagelaten.”

De ’oude’ Purper-leden juichen het initiatief toe. Frans: „Niemand vond het erg. Marco Braam, mijn pianist en rechterhand, gaat als enige mee. Met Erik Breij werkte ik al jaren samen, we waren net een oud echtpaar. Tony Neef en Gerrie van der Klei gaan ook iets anders doen. We gaan helemaal vernieuwen.”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies