Sprookjesboom; een feest voor iedereen

Sprookjesboom de musical keert terug naar Theater De Efteling. De vrolijke musical met bekende en nieuwe liedjes wist afgelopen zomer het team van Musical Reports al veel plezier te bezorgen. Nu is er een gedeeltelijk nieuwe cast aangenomen, en ook met deze cast is het in Theater De Efteling weer een heerlijk feestje.

Wat: Sprookjesboom de Musical
Wie: Thijs van Empel, Niels van der Gaarden, Janneke Iking, Amy Galatá, John ter Riet en Bo van Vliet (understudy Ezel/Kabouter Ko en Fakir)
Wanneer: 17 maart 2010 (première van de reprise)
Waar: Theater De Efteling, Kaatsheuvel
Door: Jouke van Buuren

De Sprookjesbosbewoners ontdekken een echt mens in het Sprookjesbos…: een houthakker. Ze zijn in rep en roer. Roodkapje vindt hem eigenlijk wel aardig, Draak weet niet goed wat hij ermee aan moet, Klein Duimpje wil net zo gi-ga-gantisch groot worden en Assepoester vindt het wel leuk, zo’n grote stoere man in het Sprookjesbos. Als de houthakker – na een gemeen plannetje van Wolf en Heks – de Sprookjesboom wil omhakken is de chaos compleet. Daar moeten de Sprookjesbosbewoners natuurlijk een stokje voor steken.

De jonge cast weet het sprookjesverhaal op een heerlijk enthousiaste manier te vertellen. Met behulp van poppen spelen de castleden ieder meerdere rollen. Alleen John ter Riet speelt maar één rol en zonder poppen. Dit omdat hij de enige mens in het sprookjesbos is. John ter Riet weet een leuke houthakker neer te zetten die helemaal opgaat in het verhaal. Hij heeft een fijne zangstem om naar te luisteren daarnaast heeft hij het postuur dat een houthakker nodigheeft. Mark Haayema is op dit moment nog in Ja Zuster, Nee Zuster te zien, dus de mannelijke understudy Bo van Vliet speelt tot april alle voorstellingen. Bo van Vliet zet een iets wat hysterische ezel neer. De details en het hoge knuffelgehalte van de Ezelvertolking van Barry Beijer (in de vorige run van de Sprookjesboom) weet hij helaas (nog) niet te evenaren. Verder is er lof voor Thijs van Empel die een geweldige draak en Wolf neerzet. Zijn zang is dik in orde maar vooral zijn komische timing en bijpassende stemmetjes maakt het een genot om Van Empel met de poppen bezig te zien. Janneke Iking vervult de rollen van Roodkapje en Heks. Vooral haar versie van de Heks is erg leuk om te zien. De kinderen in de zaal gaan helemaal mee in haar vertolking, met huilende kleintjes als gevolg. Vooral samen met de Wolf (Thijs van Empel) is het een geweldig duo om aan het werk te zien.

De poppen lijken net uit de souvenirwinkel te komen van de Efteling. Dit zorgt voor een hoge herkenningsgraad bij de kinderen. Maar de poppen lijken weinig mogelijkheden te hebben: er kunnen wat armpjes bewegen, maar daar houdt het dan snel mee op. Of dit nou een minpunt is? Nee, ik denk het niet. Vooral deze toch wat simpele poppen doen het uitstekend goed bij de kinderen, dus waarom ingewikkelde poppen gebruiken?

De muziek (Gregor Hamilton,  Jerry Rijstenbril e. a.) is in combinatie met de liedteksten (waarvan de meeste van de hand van Ad van Grooten) een feestje op zich, ook op de CD.  Bekende liedjes uit de TV-serie worden door de kinderen meteen foutloos meegezongen, maar ook de nieuwe liedjes doen het goed bij de kinderen. Als snel zingen de kinderen mee met misschien wel het beste nummer: Hout Hakken. Het script zit goed in elkaar. Ondanks dat de show 75 minuten duurt (zonder pauze) vliegt de tijd voorbij en blijft de gehele zaal geboeid. Je kijkt je ogen uit bij de voorstelling, en dat komt onder andere door het decor: net zo sprookjesachtig als de Efteling zelf en met mooie diepte-effecten en details.

De Sprookjesboom Musical is terug, en hoe! Met een geweldige (deels nieuwe) cast is het nog steeds een sprookjesachtige beleving met heerlijke liedjes. Kinderen vermaken zich onafgebroken met de nieuwe en bekende liedjes. Ook ouders zullen zich zeker niet vervelen, dus een dagje Efteling is dit seizoen niet compleet zonder een bezoek aan de Sprookjesboom musical.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies