Rosalie de Jong loves it tender

“Ja, laat maar kom die droom, ik jaag hem wel achterna…” Dat moet Rosalie de Jong gedacht hebben toen ze meedeed aan het programma Op zoek naar Mary Poppins. In de finale moest zij echter het veld ruimen voor Sophie Veldhuizen (2e plaats) en Noortje Herlaar (winnares). Ze mocht de rol van Mary Poppins dan niet hebben gewonnen, Rosalie is wel eerste understudy voor de rol Nathalie / Ed in All shook up – Love me tender. Een rol die normaal gesproken vertolkt wordt door Brigitte Heitzer. Eén ding is zeker: de Jong doet absoluut niet onder voor Heitzer. Zij straalt juist als nooit tevoren.

Wat: All shook up / Love me tender
Wie: Oa. Rosalie de Jong, René van Kooten, Barbara Hol, Erica Young
Wanneer: 18 maart 2010 (reguliere voorstelling)
Waar: Schouwburg, Amstelveen
Door: Sebas Verboom

Het belangrijkste thema in de voorstelling All shook up / Love me tender is zonder twijfel de liefde. Bijna elk personage krijgt er in de voorstelling dan ook mee te maken. Ondanks dat Plato zei dat je het hoofd erbij moet houden, verliest Nathalie haar hoofd door de komst van Chad. Ze raakt volledig van slag -net als de rest van de stad overigens- als deze wilde rocker aankomt in de stad waar ze woont. Het huidige regime van de stad is al helemaal niet blij met de komst van deze rocker en als Nathalie zich dan ook nog gaat verkleden als man om dichter bij Chad in de buurt te komen, is het hek helemaal van de dam!

All shook up / Love me tender is een warme voorstelling met swingende hits van Elvis die swingend worden gespeeld door een klein bandje. Het decor (Carla Janssen Hofelt) is functioneel en levert mooie plaatjes op, mede door de belichting (Andrew Voller). De choreografieën (Anthony van Laast) zijn strak en de vertaling is hip (Jan Rot). Wat heeft deze voorstelling dan nog meer nodig? Een flinke dosis humor en ijzersterke vocalisten. Harry Slinger, Gemma van Eck en een aantal flink rake grappen zorgen voor de humor in de voorstelling. Eén van de ijzersterke vocalisten is Erica Young (Sylvia). Haar stem komt binnen en past bij de muziek. René van Kooten is dan niet het vocale hoogtepunt van de voorstelling, maar overtuigt met zijn spel en sterke timing. Daarnaast is de scene waarin van Kooten het toneel betreedt met ontbloot bovenlijf een waar hoogtepunt (als we het publiek mogen geloven). Fred Butter is aandoenlijk als Jim en Tommy Christiaan is vooral schattig als de ingetogen Dean Hyde. Het ensemble spettert, Joey Schalker (Dennis) is een ware ontdekking en ook de rest van de cast straalt!

Om terug te komen op de benodigde ijzersterke vocalisten: Barbara Hol speelde deze avond de rol Sandra. Een rol die normaal gesproken vertolkt wordt door Daniëlle Veneman. Hol overtuigt qua spel maar overtreft elke verwachting wat betreft zang. Hol bewijst over een fenomenale zangstem te bezitten en vertolkt haar solo vol vuur. Het nummer Keeshond, dat ze met van Kooten speelt, knalt tevens van het podium en is daarnaast erg grappig.

Het draaide deze avond echter om Rosalie de Jong, die Nathalie speelde. Dit werd benadrukt toen er bij het slotapplaus spandoeken voor de Jong werden gehesen. De Jong heeft een prettig stemgeluid en overtuigt in de scènes als Ed. Dit komt vooral doordat haar stem in de laagte heel natuurlijk klinkt. Tijdens Op zoek naar Mary Poppins hebben we al kunnen zien dat de Jong sterk is in haar klein spel en dit bewees ze met deze vertolking nog maar eens. De kleine details, de humor en vooral de warmte die het karakter dat de Jong neerzette uitstraalde waren een genot om naar te kijken en luisteren.

De Jong heeft bewezen intussen toch echt klaar te zijn voor die hoofdrol en straalde als Nathalie! All shook up / Love me tender is een zoete voorstelling met swingende muziek. VIP’s mogen dan verliefd zijn in een wippie, het is bijna onmogelijk om na deze voorstelling zonder een verliefd gevoel de zaal te verlaten!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies