Beeldenstorm komt met straatmusical Daendels

Theaterproducent Beeldenstorm brengt de nieuwe productie Daendels, die in juni, juli en augustus 2010 in heel Overijssel is te zien. De straatmusical wordt in verschillende steden en dorpen opgevoerd en wordt mogelijk gemaakt door provincie Overijssel. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en Henk Ruiter is verantwoordelijk voor de muziek.

De straatmusical vertelt het verhaal van de volksheld Daendels, afkomstig uit de gegoede burgerij, die opkomt voor de lokale bevolking in het oosten van Nederland. De voorstelling is een avontuurlijke musical met veel humor en actie en omlijst met passende kostuums en live muziek. De voorstelling is onder andere te zien in meer dan vijftien dorpen en steden en op verschillende theaterfestivals waaronder KUNSTen OP STRAAT, Deventer op Stelten en Festival ZwArt en in het Openluchtmuseum Ootmarsum.

De voorstelling duurt bijna een uur en in die tijd ontstaat midden op een dorpsplein een groot decor en wordt de voorstelling met live muziek en professionele acteurs gespeeld voor inwoners, voorbijgangers en toeristen – die geen entree hoeven te betalen. Ook is er in de voorstelling ruimte voor de inwoners van Overijssel zelf; er spelen verschillende kinderen uit de streek mee en lokale koren, fanfares en figuranten krijgen een kans om actief mee te doen.

De cast bestaat tot op heden uit Joël de Tombe (deelnemer Idols 2003 en momenteel te zien in Dromen…zijn Bedrog) Simon Zwiers, Theun Plantinga en Laura Johannes. Daendels wordt geproduceerd door Beeldenstorm en mogelijk gemaakt door provincie Overijssel. De voorstelling maakt deel uit van de campagne Beeld van Overijssel van het Festivalbureau Overijssel. Met deze campagne geeft de provincie Overijssel de komende jaren een flinke impuls aan het culturele klimaat. Beeldenstorm is producent van onder andere Turks Fruit, Brief voor de Koning, De Zevensprong, Sjakoo de Musical en Dromen…zijn Bedrog. Meer informatie is te vinden op www.beeldvanoverijssel.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies