Frans van Deursen bewerkt liedteksten Soldaat van Oranje

Acteur, zanger en schrijver Frans van Deursen bewerkt de liedteksten voor de nieuwe Nederlandse musical Soldaat van Oranje. Met de komst van Van Deursen is het Amerikaans/Nederlandse creatieve team compleet, dat verder onder anderen bestaat uit Theu Boermans (regie), Edwin de Vries (script), Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland (liedteksten). De musical Soldaat van Oranje gaat op 30 oktober in première in De TheaterHangaar op Vliegbasis Valkenburg bij Leiden.

Van Deursen is verheugd met deze opdracht. ‘De waargebeurde belevenissen van Erik Hazelhoff Roelfzema zijn spannend, enerverend en betekenisvol. Het vereist lef en durf om daar zo’n grootschalige musical van te maken. Edwin de Vries heeft een knappe bewerking van het boek gemaakt. De muziek van Tom Harriman is ontzettend goed: steviger en verrassender dan we in Nederlandse musicals gewend zijn. De teksten van Pamela Phillips Oland zijn inspirerend om mee te werken. Helder, met de juiste dosis poëzie. Het wordt een mooie klus om ze te laten klinken alsof ze uit een Nederlandse pen zijn gedropen en niet uit een Amerikaanse.’

Producent NEW Productions heeft Van Deursen benaderd vanwege zijn ruime ervaring in het vertalen van liedteksten voor onder meer de Disney-films Happy Feet en Chicken Little. Daarnaast schreef hij teksten voor diverse toneelstukken, speelfilms en rockopera’s. Als acteur verwierf Van Deursen landelijke bekendheid door de rol van Frits in de comedy In de Vlaamsche pot. Daarna volgden rollen in onder meer De Hoofdprijs en Voetbalvrouwen. Verder vertolkte hij hoofdrollen in de musicals Miss Saigon, Aïda, Koning van Katoren (nominatie Musical Award), De scheepsjongens van Bontekoe(nominatie Musical Award) en Ciske de Rat.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies