The Phantom of the Opera, De klassieker!

The Phantom of the Opera speelde in de jaren ‘90 in het Circus Theater in Scheveningen. Nog altijd staat deze productie op het Londense West End in het ‘Her Majesty’s Theatre.’ Na 24 jaar is deze voorstelling nog altijd een groot succes in Londen.

Wat: The Phantom of the Opera
Wie: Oa. David Shannon, Gina Beck, Simon Bailey en Rebecca Lock
Wanneer: 9 maart 2010
Waar: Her Majesty’s Theatre, Londen
Door: Robin Streppel

The Phantom of the Opera vertelt een verhaal dat zich afspeelt in de Parijse opera. In de catacombe van het theater woont de Phantom. Iedere artiest, regisseur en producent is zich bewust van de aanwezigheid van deze verschijning. De Phantom wordt verliefd op Christine, een jonge zangeres. Hij doet er alles aan om haar voor zich te winnen, maar dit leidt tot angstige momenten in de Parijse operawereld.

De voorstelling start met een proloog, waarin de kroonluchter van het toneel de zaal in komt.  Dit in combinatie met de muziek zorgt ervoor dat je als bezoeker direct wordt meegenomen in het verhaal. Kort daarna maakt men kennis met Carlotta Ciudicelli, de operavedette van de Parijse opera. Deze rol wordt vertolkt door Rebecca Lock. Zij zingt de klassieke nummers met gemak en heeft daarnaast gevoel voor humor. Haar mimiek is hier en daar wat over de top, maar dat past bij de rol. De rol van Christine wordt vertolkt door Gina Beck. Zij beschikt over alles wat een Christine in zich moet hebben. Gina is mooi, zingt prachtig en lijkt kwetsbaar. In het nummer ‘The Phantom of the Opera’ laat ze horen wat ze vocaal in huis heeft. Gina mag met recht de ster van de productie genoemd worden. Tegenspeler Simon Bailey speelt Raoul, de grote liefde van Christine. Simon Bailey beschikt over het charisma dat deze rol nodig heeft. Zijn spel en zang zijn sterk. Gina en Simon vormen samen een mooi plaatje.

De titelrol werd gespeeld door David Shannon. Shannon is klein van postuur en mist hier en daar overtuigingskracht. In de gevoelige scènes weet hij te verrassen. Shannon zijn stem mist, net als zijn fysiek, wat body. Humor in de voorstelling wordt gebracht door Barry James en Mark Oxtoby. Zij spelen Monsieur Firmin en Monsieur André. Ze maken van deze kleine rollen iets groots. In het nummer ‘Prima donna’ is dit duidelijk te zien. Madame Giry is een kleine rol die sterk bezet wordt door Nicky Adams. Zij beschikt over het charisma dat deze rol vraagt. Het ensemble is goed, zij zorgen voor prachtige koorstukken. Als hoogtepunt mag zeker ‘Masquerade’ benoemd worden.

De muziek van Adrew Lloyd Webber is briljant geschreven. De nummers sluiten mooi bij elkaar aan, de productie is één geheel. De regie van Harold Prince is wereldwijd hetzelfde dit staat tevens symbool voor het succes. The Phantom of the Opera is geen echte dansvoorstelling, toch zitten er pittige choreografieën in. Verantwoordelijk voor de choreografie is Gillian Lynne. De kostuums en het decor zijn mooi, maar lijken aan vervanging toe.

In combinatie met het sfeervolle ‘Her Majesty’s Thearte’ heeft deze voorstelling haar charme. Ondanks een tegenvallende hoofdrolspeler in de titelrol imponeert de voorstelling. The Phantom is toch wel de klassieker en een must see voor de musicalliefhebber.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies