Theater Terra trekt door Nederland

Theater Terra, bekend van familiemusicals als Kikker, Kleine Ezel en Dolfje Weerwolfje trekt nog door Nederland met De Wonderlijke Reis van Mijnheer Prikkebeen en De Grote Avonturen van Kleine Mol.

De Grote Avonturen van Kleine Mol
Het script is geschreven door Sjoerd Kuyper en gaat over de vriendschap tussen Kleine Mol en Kleine Adelaar. Het avontuur begint bij Kleine Mol als deze vlak na zijn geboorte wordt opgepikt door een moeder adelaar om als hapje voor haar kleine adelaar te dienen. Kleine Adelaar wil Kleine Mol echter niet als hapje, maar als vriendje. Nadat Kleine Mol laat zien hoe goed hij kan graven, vallen de twee door de bodem van het nest. Dit is het begin van een spannend avontuur dat de twee grote vrienden gaan beleven. Samen ontdekken ze wie ze zijn en waar ze vandaan komen en dat het niet erg is om niet alles te kunnen. Want samen sta je sterk.

Dit vrolijke en bijzondere verhaal wordt gespeeld door Theo Terra, Dick Feld, Koen Iking en Marieke van der Sluis. De regie is in handen van Arjan Schoolderman en muziek is geschreven door Nick Bult. De Grote Avonturen van Kleine Mol is tot eind april 2010 te zien in diverse theaters in het land. Vanaf vrijdag 18 december 2009 is het gelijknamige boek van Sjoerd Kuyper te verkrijgen in de boekhandel.

De Wonderlijke Reis van Mijnheer Prikkebeen
De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Dick van den Heuvel en vertelt het verhaal van Mijnheer Prikkebeen en zijn zoektocht naar vlinders. Mijnheer Prikkebeen is een vlindervanger die een reis rond de wereld wil maken om mooie vlinders te vinden. Hij moet alleen zien te ontsnappen aan zijn gemene zus Ursula. Wanneer Mijnheer Prikkebeen het lukt er stiekem vandoor te gaan, trekt hij de wereld rond waarbij hij allerlei grote hindernissen en avonturen ondervindt. Zo komt hij in de buik van een walvis terecht, wordt vervolgens uitgespuugd en komt in een echt Arabisch Paleis terecht.

De Wonderlijke Reis van Mijnheer Prikkebeen wordt gespeeld door de Vlaamse cabaretier Begijn Le Bleu, Babbe Groenhagen, Mareille Labohm, Boy Ooteman en Theun Plantinga. De muziek wordt verzorgd door Fons Merkies. De voorstelling te zien in diverse theaters in Nederland en België.

Voor meer informatie over beide shows kijk je op de Theater Terra website

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies