De grote mol (Frits Sissing) leest voor uit de kleine mol

In de Meervaart kwamen 15 visueel gehandicapte kinderen bijeen om voorgelezen te worden uit het boek ‘De grote avonturen van de kleine mol’. Voor de gelegenheid werd het boek van Sjoerd Kuyper voorlezen door Frits Sissing. De Avro-presentator was onlangs nog te zien in het programma ‘Wie is de mol’.

Wat: Voorleesvoorstelling ‘De avonturen van de kleine mol’
Wie: Theater Terra en Frits Sissing
Wanneer: 26 maart 2010
Waar: Meervaart, Amsterdam
Door: Robin Streppel

De grote avonturen van de Kleine Mol gaat over de avonturen van een kleine mol en een kleine adelaar. Het avontuur begint bij Mol als deze vlak na zijn geboorte wordt opgepikt door een moeder adelaar om als hapje voor haar eveneens pasgeboren zoon, Arie, te dienen. Arie wil Mol echter niet als hapje, maar als vriendje. Nadat Mol laat zien hoe goed hij kan graven, vallen ze allebei door de bodem van het nest. Dit is het begin van een spannend avontuur dat de twee grote vrienden gaan beleven. Samen ontdekken ze wie ze zijn en waar ze vandaan komen en dat het niet erg is om niet alles te kunnen. Want samen sta je sterk.

Frits Sissing is deze middag de gastheer voor de kinderen. Hij leest ze voor uit het spannende boek. “Theater Terra is voor mij iets speciaals. Het zijn goede verhalen die goed vorm worden gegeven. De acteurs zijn één met hun poppen, waardoor je alleen de poppen ziet. Mijn kinderen vonden de voorstellingen altijd erg leuk. Nu ik mee heb gewerkt aan ‘Wie is de mol’ is de titel van deze voorstelling erg toepasselijk.”  Frits is momenteel ook zelf in een productie te zien: Sonneveld voor Altijd. “Sonneveld is een feestje om te doen, want iedere avond voel ik me vrijer op het toneel. Het zijn heerlijke nummers om te zingen en ook de cast is gezellig. Ik voel me prettig op het toneel. Een rol in een grote musicalproductie? Als de kans zich aandient zou ik het zeker overwegen, maar ik heb niet direct een rol waar ik aan denk.”  Wel heeft Frits een nieuw programma in het verschiet. “In het najaar begint ‘Op zoek naar Zorro’. We gaan op zoek naar stoere mannen. Ik stap open het programma in, want we moeten openstaan voor het nieuwe talent. Wat het mooie aan het programma is, is dat we bijna iedereen nog terugzien in het theater. Alle kandidaten komen goed terecht. Wie in het panel zitten is nog even geheim.”

Marieke van der Sluis speelt de Kleine Adelaar in de voorstelling van Theo Terra. Marieke was eerder te zien in ‘Tika is jarig’, ‘Let’s do it’ en ‘Kikker in de wolken’. “Voor kinderen spelen is heerlijk, want je krijgt veel respons. Kinderen zijn vaak enthousiast, maar ook eerlijk. Vaak herkennen kinderen mij niet na afloop van de voorstelling in de foyer omdat we met poppen spelen; ze zien alleen de pop.” De acteurs spelen met poppen in deze voorstelling. “Het spelen met poppen was voor mij een grote uitdaging. Ik heb al eerder voor Theater Terra gewerkt, maar toch vergt het trainen. Ik ben voor deze voorstelling naar de sportschool geweest om mijn armen te trainen. Daarnaast moeten de bewegingen van de pop en mijn mimiek één zijn.” Theater Terra is een fenomeen op gebied van kindertheater. “De voorstellingen beschikken over de ideale mix van grappen, toegankelijkheid en vrolijkheid. Ook voor ouders is het leuk om de voorstelling te bezoeken, vaak lachen zij om andere grappen dan de kids. Voor mij is werken voor Theater Terra echt een feestje.”

Naast Marieke spelen Theo Terra, Dick Feld en Koen Iking in ‘De grote avonturen van de Kleine Mol’. De regie is in handen van Arjan Schoolderman. Nick van Bult is verantwoordelijk voor de muziek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies