Te weinig Zorro’s voor “Op Zoek naar”

De AVRO zoekt meer kandidaten die willen gaan strijden om de hoofdrol in Zorro. ‘Tot nu toe melden zich goede acteurs en musicalsterren’, vertelt Christine Braun van de omroep, ‘maar we hebben er meer nodig. We willen ook buiten het gebruikelijke circuit kijken. Mannen op schermclubs die als hobby zingen, of zo.’ Dit melden de Telegraaf vandaag.

‘We weten zeker dat er in Nederland veel verborgen talent zit. We hebben haast. Hoewel de liveshows van de tv-uitzendingen pas eind van dit jaar zijn, gaan we binnenkort aan de slag. De inschrijvingstermijn is verlengd tot net na Pasen.’

In Frankrijk speelt de hunk Laurent Ban de rol van Zorro: ‘Ik zal nooit de dag vergeten dat ik voor het eerst mijn echte Zorro-kostuum kreeg. Een jongensdroom kwam uit. Als klein jongetje verkleedde ik me altijd al in een pak van de romantische held.’

Laurent is zelf sinds zijn tiende jaar met muziek bezig. Hij schitterde in de musical Notre Dame de Paris en deed de stem voor de Franse filmversie van Het Spook van de Opera. ‘Het grootste voordeel van deze rol?’ lacht hij. ‘Eh, dat je heel veel vrouwen kust en omhelst. En dat je je mannelijkheid kunt uitdrukken. Ik schermde al, maar voor deze rol heb ik links- en rechtshandig leren schermen. Ik merk dat veel dames die sport inspirerend vinden. Je bent stoer, maar toch galant.’ Laurent is inmiddels twintig kilo afgevallen. ‘Ik blijf lekker slank doordat ik tweeënhalf uur over het podium aan het rennen ben.’

Panellid van Op zoek naar Zorro Pia Douwes benadrukt dat er mannelijke mannen worden gezocht. ‘En ik kan zelfs hun schermkunsten beoordelen. Als Milady in De drie musketiers heb ik dat moeten leren.’ De beloning voor Zorro? Ze lacht: ‘Eeuwige roem en smachtende fans. Het is een superrol.’

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies