Supermarkt Songspiel: opera in de supermarkt

Deze zomer speelt de nieuwe muziektheatervoorstelling Supermarkt Songspiel op locatie in verschillende supermarkten van Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en DEEN. Op tribunes in de winkels maakt het publiek kennis met de belevingswereld van de kassameisjes. We komen ze iedere dag tegen, maar weten niets van ze. Supermarkt Songspiel is een coproductie van Stichting ’t Beemstervarken, M-Lab en Stichting IJ Producties.

Supermarkt Songspiel is een mix van videofragmenten met kassamedewerkers en live gezongen operaliederen uit de songbooks van Bertolt Brecht en Kurt Weill, in een vertaling van Jan Rot. Voor de videobeelden zijn kassières van de Dirk van den Broek aan de Meeuwenlaan in Amsterdam-Noord geïnterviewd.De voorstelling gaat op tournee langs verschillende zomerfestivals.

‘De one-liner “Ik kan altijd nog achter de kassa gaan werken” wordt vaak gebruikt als het even tegenzit. Maar hoe zit het met de meisjes die werkelijk achter die kassa zitten? Dat vroeg ik me af en raakte geïnteresseerd in hun belevingswereld: hun passies, angsten, bezigheden en sociale omgeving. In Supermarkt Songspiel laat ik op een confronterende en ongekunstelde wijze zien hoe die vrouwen in het leven staan. Juist de liederen van Brecht en Weill zijn in deze context nog zeer actueel en sluiten met hun melancholie en Sehnsucht naadloos aan bij het relaas van de kassières.’ aldus Bart Oomen, initiatiefnemer en regisseur.

Speellijst

31 mei: M-Lab, Aambeeldstraat 10E, Amsterdam-Noord
2 t/m 4 juni: Operadagen Rotterdam, Bas v.d. Heijden,Schiedamseweg Rotterdam
22 t/m 25 juni: Reuring Festival Purmerend, DEEN Supermarkten, Purmerend
26 en 27 juni: Sloterplas Festival, Dirk van den Broek, Osdorp
1 t/m 11 juli: Over het IJ Festival, Dirk van den Broek, Amsterdam-Noord
18 t/m 22 juli          Karavaan, Alkmaar, DEEN Supermarkten, Alkmaar

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies