Vijf vragen aan: William Spaaij

Naar aanleiding van zijn ‘Ster van de maand’-status en het feit dat hij sinds afgelopen zaterdag te zien is in Mary Poppins in het Fortis Circustheater in Scheveningen, legden wij William vijf korte vragen voor.

Wat: Interview
Wie: William Spaaij
Datum: 30 maart 2010
Door: Saskia Ebbing

– Binnenkort sta je als Bert in Mary Poppins; wat maakt jou de ideale schoorsteenveger?
“Pfff, ideaal? Ik denk dat ik gecast ben vanwege mijn veelzijdigheid en het ondeugende wat ik van mijzelf heb. In dat opzicht lijken Bert en ik wel op elkaar: een ondeugend “mannetje” met een goed hart.”

– Hoe heb je je op deze rol voorbereid?
“Enige jaren geleden heb ik Mary Poppins gezien in Londen met mijn moeder. We kwamen na de voorstelling buiten en wij keken elkaar en zeiden: Als Mary Poppins naar Nederland komt dan wil ik die rol. Dit was toen een droom en ben blij dat hij uitgekomen is. Dus onbewust begon hier al een beetje van de voorbereiding, je gaat toch denken: “hoe zou ik dat doen”. Natuurlijk kon ik toen niet weten dat ik hem ook echt ging spelen. De laatste maanden heb ik vooral op het fysieke vlak veel getraind om zo fit en sterk mogelijk aan de productie te beginnen.”

– Welke magische kracht zou jij willen bezitten en waarom? Hoe zou je ‘m gebruiken?
“Bert bezit natuurlijk niet zoveel magie van Mary, hij is zeg maar de spil tussen de echte wereld en die van Mary Poppins. Hij brengt mensen bij elkaar en zorgt ervoor dat mensen met de juiste instelling en een goed hart elkaar vinden! Dit zou ik in het echte leven ook wel willen doen!”

– Is er een droomrol die jij in de toekomst heel graag nog zou willen spelen?
“Jawel! (flauw antwoord hè)”

– Je hebt al een heel gevarieerd c.v. Welke kant van William kent het publiek nog niet (en gaan we die ooit te zien krijgen)?
“Ik ben jong en kies daarom ook bewust voor de combirollen met zang en dans. Een kleinkunst productie! En dan helemaal in de huid van iemand kruipen, en dan mooie gevoelige liedjes zingen en het publiek echt te raken! En ja die kant van mij gaan jullie nog een keer zien.”

Naast William zijn in Mary Poppins ook o.a. Noortje Herlaar,  Maike Boerdam, Hugo Haenen en Marjolijn Touw te zien. Mary Poppins gaat op zondag 11 april in première in het Fortis Circustheater in Scheveningen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies