Joseph Dromenjas Populair onder Basisscholen

Begin februari ontvingen alle basisscholen in heel Nederland een lespakket met de titel “Pak het aan! Stop pesten!” dat pestgedrag actief aanpakt. Aan de basis van het lespakket staat ‘JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat’, de succesvolle musical waarin Jozef gepest wordt door zijn elf jaloerse broers. De dromenjas van Jozef wordt in het lespakket gebruikt als symbool voor een pestvrije school. Aan dit lespakket werd een wedstrijd verbonden en vandaag werd de winnende klas, groep 5b van Basisschool De Burijn uit Alkmaar, door hoofdrolspelers Freek Bartels en Renée van Wegberg onthaald in het Beatrix Theater Utrecht.

Winnaar
Groep 5b van Basisschool De Burijn is de gelukkige winnaar. De kleurrijke inzending met het spiegelhart op de jas was van doorslaggevende betekenis. Het hart symboliseert het kijken naar jezelf en daardoor het pesten op te lossen. De winnaar kreeg vanmiddag een exclusief kijkje achter de schermen bij de musical, hadden een Meet en Greet met de hoofdrolspelers en bezoeken vanavond de voorstelling.

Dromenjas
Meer dan 300 basisscholen hebben met veel enthousiasme meegedaan aan de ontwerpwedstrijd. De leerlingen zijn met elkaar aan de slag gegaan om de mooiste dromenjas te maken. De dromenjas van Jozef wordt in het lespakket gebruikt als symbool voor een pestvrije school, dit is de droom van elke school die veelkleurig, vrolijk en veilig wil zijn. Het lesmateriaal dringt pestgedrag terug op basis van vier positieve pedagogische principes die goed gedrag stimuleren, zoals: ‘Zeg iets leuks over een ander’.

Deze grote landelijke campagne om pesten op basisscholen tegen te gaan is een initiatief van Xplore, hét edutainmentbureau van Nederland. De campagne wordt mogelijk gemaakt door Joop van den Ende Theaterproducties en wordt ondersteund door Ouders Online, Pestweb en MOED.

De musical
JOSEPH, is voor het hele gezin, een vrolijke en kleurrijke musical en gaat over Jozef in Egypte. Omdat Jozef de lieveling is van zijn vader Jakob, wordt hij door zijn elf jaloerse broers als slaaf verkocht. Uiteindelijk belandt Jozef in de gevangenis, waar blijkt dat hij een bijzondere gave heeft: hij kan dromen uitleggen. Als de Farao door een nare droom wordt gekweld, verklaart Jozef hem zijn dromen en geeft hem goed advies. Als dank kroont de Farao hem tot onderkoning van Egypte. Dan ziet hij na al die jaren zijn broers weer en stelt hen op de proef… De laatste voorstelling is te zien op 4 juli in het Beatrix Theater Utrecht. Voor meer informatie: www.musicals.nl

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies