Lieve Julia is liefde

” Beste lezer. Toen mij werd gevraagd om een column te schrijven over Lieve Julia, zei ik natuurlijk meteen ‘Ja’. Lieve Julia is immers een project waar ik ziel en zaligheid aan heb gegeven en nog steeds geef. En ik zat er ook ‘helemaal in’. Toch zit hem hier ook het probleem (los van het feit, wellicht , dat ik nog nooit een column schreef, maar dat terzijde): ik zit er weliswaar ‘helemaal in’ op de momenten dat we, voorafgaand aan een voorstelling, repeteren, soundchecken, met de groep een hapje eten en natuurlijk tijdens de voorstelling zelf…

Het ‘probleem’ is dat we zo weinig spelen. Ik wacht met smart op de volgende voorstelling in Naaldwijk, maar die is pas op 9 April! En dan is het alweer zo’n kleine twee weken terug dat we de, tot nog toe, laatste speelden. Voor degene die het nog niet weet, en ik kan me voorstellen dat de meeste lezers van ‘musical Reports’ het wél weten: ik speel in musicals. Veelal grote en, gelukkig maar, succesvolle musicals. En die producties speel je een jaar lang of langer, zo’n zeven à acht keer per week, waardoor je na een seizoen spelen toch wel een fiks aantal shows op je conto hebt staan (voor de goede orde: The Phantom Of The Opera speelde ik zo’n slordige 770 keer en ook andere shows liepen in de honderden…).

Dit doet me trouwens terugdenken aan een opmerking die een oude kennis van mijn ouders ooit maakte: ‘Zeg eens, dat musical…eh…doe je dat íeder weekend?’, waarna de betreffende persoon ook nog vroeg wat m’n echte baan was. Musicals spelen is een echte baan! En ook nog de leukste die er is! Lieve Julia is geen baan en zal dat ook niet worden: ze is een prachtige voorstelling met prachtige muziek en prachtige vrouwen, gespeeld in vaak prachtige kleine theaters in alle uithoeken van Nederland.

Lieve Julia is liefde; mijn liefde voor muziek die reikt van The Beatles tot aan Shostakovitsj. Soms stemt het me droevig dat we maar 20 voorstellingen spelen in dit theaterseizoen, maar nu ik er over nadenk geniet ik van het feit dat Lieve Julia liefde blijft en geen baan wordt. Zittend aan de laptop en met uitzicht op mooi Betuws landschap denk ik nu overigens vooral aan welke planten er gesnoeid moeten worden in onze tuin. Maar ik weet dat naarmate 9 April naderbij komt, ik weer de kriebels ga voelen die bij de liefde horen…”

Jeroen Phaff

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies