De vrienden van Floor

12 april is in het Ostadetheater in Amsterdam Floor and Friends te zien. In dit musicalconcert van initiatiefnemer Florens Eijkemans, zijn naast Florens zelf ook Roos van Breukelen (Jeans), Petra Creutzberg, Barbera van der Kaaij (Hairspray), Lara Grünfeld (Floddertje) en Britt Lenting ( Footloose en Hairspray) te zien. Deze jonge talenten laten in deze voorstelling diverse nummers horen. Reden genoeg voor Musical Reports om ze enkele vragen voor te leggen!

Wat: Interview
Wie: Florens Eijkemans, Britt Lenting, Barbera van der Kaaij, Roos van Breukelen en Petra Creutzberg en Lara Grünfeld
Wanneer: Voorstelling te zien: 12 april
Waar: Ostadetheater, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Hoe is het om mee te werken aan de voorstelling Floor and Friends?
Petra: “Vooral heel gezellig! We kennen elkaar allemaal van school, dus lekker vertrouwd. We maken gewoon veel plezier, dat was ook de insteek toen we er mee begonnen. Het is ook erg leerzaam, want ik heb met 4 van de 5 nog nooit gewerkt (zij zaten in een andere klas) en iedereen heeft een andere werkwijze, dus daar kan ik veel van leren denk ik.”
Britt: “Heel verfrissend, inspirerend, echt een feestje!”
Lara: “Gezellig! Eigenlijk één grote, babbelende, zingende theekrans.”
Barbera: “Hartstikke leuk! Vooral omdat we van allerlei jaren van Frank Sanders een clubje hebben samengevoegd. Het idee van Floor lag al heel lang op de plank maar door drukte was het moeilijk te plannen. Nu is het dan zover! Het is heel erg leuk om met zijn allen een programma te maken en uit te voeren!”
Roos: “Super gezellig! Het is natuurlijk een grote reünie! Leuk om iedereen weer te zien en om samen te werken.”

 Wat is jouw favoriete musicalnummer uit de voorstelling en waarom?
Barbera: “Mijn favoriete nummer uit Floor & Friends is ‘De Pijn is weg’. Omdat dit nummer zoveel herinneringen voor mij met zich meebrengt.Het is een lied dat ik op mijn zangopleiding voor het eerst hoorde en ik heb het ‘meegenomen’ naar Frank Sanders. Daar is het door heel veel mensen gezongen.Nu hebben we er een meerstemmig lied van gemaakt. Ook heel bijzonder.”
Britt: “Persoonlijk vind ik het nummer ‘I’m here’ uit de musical ‘The Color Purple’ prachtig, omdat de boodschap en de muziek zo mooi zijn, maar ik vind ‘The Girl in 14G’ ook fantastisch om het feit dat er zoveel diversiteit in dat nummer zit!”
Roos: “Ik heb niet echt 1 favoriet nummer. Ik vind alle signature songs gaaf! Soort ‘greatest hits’ van de mensen, haha!”
Petra: “’Climbing uphill’ uit ‘The Last 5 years’. Het gaat over een meisje dat auditie doet en wat ze tijdens die auditie allemaal denkt. Iedereen die ooit een keer auditie heeft gedaan kan zich helemaal vinden in dit lied. Het is grappig en aan andere kant heeft het heel veel power. Daar hou ik van. Want als je iets wilt (dat geldt trouwens voor alles, niet alleen voor dit vak) dan moet je daar voor 100% voor gaan, anders lukt het niet.”
Lara: “Ik vind ze allemaal vet, allemaal om een andere reden. Maar ik heb vooral erg veel zin in ‘De pijn is weg’ van Theo Nijland, omdat we dat met z’n allen zingen en het zo’n mooi nummer is!”
Florens: “ Dat zijn er wel wat. Niet perse een eigen nummer. Zo vind ik ‘I’m a star’ van Scott Alan heel gaaf, en ‘Find your grail’ uit de musical ‘Spamalot’.” Van mijn eigen nummers vind ik ‘Taking the wheel’ uit ‘It’s only life’ heel gaaf en de ‘Flight Safety Song’ een nummer wat ik voor één van mijn soloprogramma’s geschreven heb. Het is een gezongen versie van de veiligheidsvoorschriften in een vliegtuig. Met bewegingen en al.”

 Wat is je droomrol en waarom zou juist jij die moeten vertolken?
Lara: “Ik heb geen idee…”
Roos: “Ik houd echt van The last five years! Jason Robert Brown schrijft zulke mooie dingen. Cathy staat zeker bovenaan mijn verlanglijstje. Lijkt me te gek om dat te zingen en te spelen. Het heeft mooi, humoristische kanten, maar ook zeer tragische, ontroerende en schrijnende momenten. Denk dat ik die schakels wel zou kunnen spelen”
Petra: “Spring Awakening vind ik een hele mooie show. Althans, ik heb de show nooit gezien, maar wat ik er van gezien heb op Youtube vind ik geweldig. En de muziek is fantastisch. Dus als Spring Awakening ooit naar Nederland komt, zou ik daar heel graag een rol in willen spelen. En waarom juist ik? Ik heb het juiste stemtype voor deze show. En in combinatie met spel denk ik dat ik iets kan neerzetten wat deze show nodig heeft.”
Florens: “Ik sluit me aan bij Petra. Ik heb momenteel niet zo zeer een droomrol als wel een droommusical en dat is voor mij ook Spring Awakening. Geweldige muziek, en een prachtig verhaal. Ook mijn stemtype is het juiste voor de musical dus ik kijk erg uit naar de auditieoproep voor de Nederlandse versie. Nu moeten we het natuurlijk bewijzen want tijdens de show wordt waarschijnlijk een nummer uit Spring gezongen.”
Barbera: “Elphaba; Wicked, Elle Woods; Legally Blonde, Elisabeth… Er zijn zoveel mooie droomrollen! Ik heb er niet specifiek één. Ik denk dat iedere rol iets moois heeft.”
Britt: “Eerlijk gezegd heb ik niet echt 1 specifieke droomrol… Maar stiekem ging m’n hart wel sneller kloppen voor Lady of the lake..(uit Spamalot, red.) Een komisch, diva-achtig, klassiek, gospel, poppie, over de top-type… I mean, have you met me?”

Wat nemen jullie mee uit dit project in jullie verdere carrière?
Petra: “Ik ga op reis en ik neem mee… haha. Heel veel zelfvertrouwen en nieuwe positieve energie voor alle audities en voorstellingen die nog komen gaan.”
Barbera: “Vooral de ervaring en het doen van kleinere projecten. Dat is zo fijn, een klein theater, dichtbij de mensen, onversterkt. Het intieme brengt de kern van het theater terug. Het publiek een fijne avond meegeven!!”
Britt: “Een hele mooie inspirerende ervaring! En waar ik in geloof… als je het wilt en je gaat ervoor dan lukt het!”
Roos: “Weer even het ‘in elkaar flikkeren van een project’. Op school doe je dat regelmatig en dan zit je in een flow, maar in het werkveld heb je bijna geen tijd meer voor dit soort projecten. Je moet er dus gewoon tijd voor vrijmaken en gewoon doen!”
Lara:” Vooral de dingen blijven doen die je het aller- leukste vindt.”
Florens: “Een heel nieuwe ervaring. Niet alleen het werken met deze meiden, maar ook het opzetten van een voorstelling, van begin tot eind. Ik had verwacht dat het veel werk zou zijn, maar het was nog meer dan ik had gedacht. Ook dat is erg leerzaam.”

Wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Florens: “Ik zal in Juni opnieuw te zien zijn in het M-lab. Dit keer in “Sunday in the Park with George” Ik kijk er erg naar uit. Een spannende productie omdat Stephen Sondheim hele ingewikkelde muziek maakt. En verder ben ik ook erg benieuwd. Wie weet: Floor en Friends 2011?”
Lara: “Dat ik nooit groter zal worden dan 1 meter 60. Denk ik.”
Barbera: “In 2010/2011 speel ik de rol van Kate in ” Legally Blonde” en daarna is het nog afwachten. Maar ik heb nog veel dromen te verwezenlijken in het vak!”
Petra: “Vanaf 18 april ben ik te zien in “De glorie van het Besjeshuis” (een theatrale rondleiding) in de Hermitage. En komende zomer ben ik te zien op de Parade in de voorstelling “Mijn leven als Theo Nijland”. Verder is het nog een grote verrassing!”
Britt: “Na ”Hairspray” kun je me zien in de musical “Legally Blonde” als Enid Hoops en understudy Paullete en verder zal ik wanneer de timing right is weer verder gaan met mijn eigen show ‘Letterlijk en figuurlijk’.”
Roos: “Volgend jaar zal ik weer “Jeans” gaan doen. Daarna… je ne sais pas! Ik hoop een hele hoop leuke dingen, van kleinschalige dingen tot misschien wel hele grote! Hahaha. Ik weet het niet, ik zie wel waar het me gaat brengen. Misschien wel 534x Floor & Friends? *knipoog*.”

Floor en Friends is maandag 12 april te zien in het Ostadetheater, te Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies