Nieuwe musical: Herinnert u zich deze nog?

Harry Kies Theaterproducties en Beeldenstorm presenteren de nieuwe Nederlandse musical Herinnert u zich deze nog? Ruim vijftig jaar nadat de uitzendingen van de roemruchte zeezender begonnen, wordt in de productie terug gekeken op het veertien jaar durende avontuur op de Noordzee. Antonie Kamerling en Frans Frederiks, ofwel Lange Frans, nemen de hoofdrollen voor hun rekening en verder zijn ondermeer Ruben Lürsen, Thijs Steenkamp en Mylene d’Anjou te zien. Op basis van het oorspronkelijke idee van Harry Kies, hebben Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper het script geschreven. Tijdens de samenstelling van de muziek kan geput worden uit het archief van de Nederlandse popmuziek uit de periode van 1960 tot en met 1974. De regie is in handen van Peter de Baan, waarmee het creatieve team van de succesvolle musical Turks Fruits is herenigd. De opvolger van Dromen… zijn bedrog gaat op 15 februari 2011 in première in het oude Luxor Theater te Rotterdam.

Regisseur Peter de Baan: “Veronica is eigenlijk de basis van het huidige radiolandschap. Het waren vijftig jaar geleden de pioniers die het opnamen tegen de gevestigde orde. Hun verhaal is een mooi verhaal om te kunnen verpakken in een musical. De ‘cowboys’ van toen zijn grotendeels uitgegroeid tot succesvolle media-ondernemers. Maar dat konden ze niet vermoeden toen ze op zee zaten en vanuit een enorme liefhebberij zich inzetten voor hun Veronica. Een Veronica dat in die tijd van vrijwel alle mensen leek te zijn. Wij willen straks de verhalen achter de zeezender laten zien. Dat doen we aan de hand van de script van Dick van den Heuvel en Sjoerd Kuyper, met wie ik eerder aan Turks Fruit heb mogen werken. Voeg daar de namen van onder anderen Lange Frans Frederiks en Antonie Kamerling bij en je mag van een droomopstelling spreken. Ik ben blij dat de basis van Turks Fruit er staat en dat we het team alleen maar sterker hebben kunnen maken. Het duurt nog even, maar ik kijk nu al uit naar de kreet Herinnert u zich deze nog….”

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies