Richard Groenendijk op reprise met Terug bij af

Wegens grote belangstelling van pers, publiek en theaters is de jubileumshow Terug bij af van cabaretier Richard Groenendijk zes maanden langer te zien in de Nederlandse theaters. Aanvankelijk stond Terug bij af gepland voor een speelperiode van slechts één jaar, maar vanaf september maakt de show een succesreprise langs meer dan vijftig theaters. Groenendijk viert met deze show zijn tienjarige jubileum. Hoe Musical Reports de voorstelling beleefden vind je hier.

In Terug bij af laat hij het beste uit zijn zes soloprogramma’s zien, maar dan bewerkt tot een volledig nieuwe show. Een hilarische voorstelling die bij vlagen ook uitermate schrijnend, rauw en onthullend is. Terug bij af mag dan ook gezien worden als Groenendijk’s meest persoonlijke voorstelling ooit.

‘Toen ik deze show maakte had ik wel het gevoel dat het bijzonder werd, maar dat de reacties van zowel pers als publiek zó laaiend zouden zijn had ik niet durven dromen. Dat ik nu, dankzij dat succes, nog een aantal maanden extra door mag spelen is natuurlijk helemaal geweldig’, aldus Richard Groenendijk.

Groenendijk is cabaretier, acteur en zanger. Hij bracht de afgelopen tien jaar de soloprogramma’s Mind the gap (1998), Gluur (1999), Nep (2001), Ego (2003), De adem van de Nachtchinees (2005) en Na de Wedstrijd (2007). Afgelopen seizoen nam hij de rol van Thénardier in Les Misérables op zich als vaste vervanger van Carlo Boszhard. Naast zijn soloprogramma Terug bij af dubbelt hij momenteel de rol van Edna Turnblad met Arjan Ederveen in Hairspray. Op televisie was hij o.a. te zien in Ook dat nog! en Wie is de… Mol? In 2008 speelde hij in de bioscoopfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies