Floor en Friends: 6 x eigenheid

Eerder was op Musical Reports een interview te lezen met de cast van ‘Floor en Friends’. In Ostadetheater speelden de 6 (ex-)studenten van de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater deze voorstelling. Musical Reports bracht een bezoekje.

Wat: Floor en Friends
Wie: Oa. Florens Eykemans, Lara Grünfeld, Barbera van der Kaay, Britt Lenting, Roos van Breukelen en Petra Creatzberg
Wanneer: 12 april 2010
Waar: Ostadetheater, Amsterdam
Door: Robin Streppel

Zes individuen die hun eerste stappen in de professionele musicalwereld zetten. Zo kunnen we de artiesten die meewerken aan Floor en Friends wel noemen. Ondanks hun geringe professionele ervaring zetten zij een voorstelling van formaat neer. 2,5 uur wordt het publiek vermaakt met verschillende musicalsongs en een enkel nummer van ‘Scott Alan’of ‘Beyoncé’. De groepsnummers worden prachtig gezongen, de stemmen van de solisten kleuren mooi bij elkaar. De verhaallijn is licht. De vrienden van ‘Floor’ komen één voor één binnen. Allen hebben ze een reden om mee te doen aan dit concert. Dit zorgt voor hilarische momenten. Er is zichtbare chemie in het samenspel. Op comedygebied blinken Lara Grünfeld en Britt Lenting uit.

Alle solisten hebben zogeheten signaturesongs. Roos van Breukelen brengt 2 nederlandstalige nummers. Aan haar de uitdaging om ‘Het is over’ uit Heerlijk duurt het langst en ‘Stille lief’ te laten leven. In beide nummers brengt ze het verhaal. Florens Eykemans moet het in zijn nummers vooral hebben van zijn spel. Hij zet leuke dingen neer zoals in ‘Taylor de lattéboy’. Daarnaast zorgt hij in ‘Defying Grafity’ voor een hilarisch moment door Lara Grünfeld op te tillen. Lara Grünfeld lijkt de power te missen voor het nummer uit de musical Wicked. Haar spel maakt veel goed. In het nummer dat normaal gesproken garant staat voor spektakel en vocaal geweld, legt ze humor en intimiteit.

Petra Creutzberg heeft een ontwapende verschijing. Ze zingt haar nummer ‘Climbing uphill’ uit ‘The last five years’ puur. Barbera van der Kaay valt op door haar mooie uitstraling. Haar charme komt mooi uit in ‘Talylor the lattéboy’. Britt Lenting imponeert met haar vocale geweld. Ze brengt ‘I’m here’ uit The Color Purple en een prachtig klein eigen geschreven nummer: ‘Tijd zat’. Ze weet het juiste gevoel in haar nummers te leggen.

Floor en Friends was een aangename verzamelingvoorstelling. Met weinig middelen is iets moois neergezet!  Alle solisten hebben kunnen zingen wat ze wilden zingen. Hierdoor konden ze verschillende kanten van zichzelf laten zien. Het plezier spatte van de vloer af! Een Floor en Friends 2? Laten we het hopen!

Floor en Friends

Floor en Friends

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies