Fataal; de veelzijdigheid van een multitalent

‘Miss Saigon’, ‘Fame’, ‘Shit Happens’ en ‘Grease’ waren musicals waarin Cystine Carreon al te zien was. Daarnaast was ze te zien in de TV-hit Gooise vrouwen. Op 29 april 2010 zette Carreon haar volgende stap als artiest. In het M-lab presenteerde ze haar eerste soloproject ‘Fataal’. In deze solovoorstelling voert de veelzijdigheid van Carreon de boventoon.

Wat: Fataal
Wie: Cystine Carreon
Wanneer: 29 april 2010
Waar: M-Lab, Amsterdam
Door: Sebas Verboom

In Fataal vertelt Carreon het verhaal van een vrouw die op het punt staat één van de belangrijkste dingen in haar leven de rug toe te keren. Een niet-autobiografisch verhaal dat door de drie hoofdthema’s toch dicht bij Carreon staat. Zoals Carreon zelf zegt, zijn deze drie thema’s -kinderen, mannen en vioolspel- ook in haar eigen leven erg belangrijk.

Het mooie van het M-Lab is dat het een platform biedt voor ontwikkeling. Iets wat bij deze voorstelling duidelijk het geval is. Tot op de laatste dag is er aan de voorstelling gewerkt. Dit is onder andere terug te zien aan de aantekeningen die her en der liggen ter ondersteuning. Gedurende de voorstelling blijkt dit noodzakelijk, maar dit mag de pret niet drukken.

Fataal kent indrukwekkende momenten. Maar kent ook momenten die iets meer duidelijkheid of vaart behoeven. De setting, met een auto in het midden van het podium, biedt een intrigerend speelvlak voor Carreon. Daarnaast staat de band volledig in dienst van deze soloartiest. Elk onderdeel van de voorstelling biedt Carreon de mogelijkheid om haar veelzijdigheid te tonen. De teksten zijn van de hand van Allard Blom en Petra van der Eerden schreef de vertalingen. Ook het werk van deze twee personen staat volledig in dienst van Carreon.

Adembenemend vioolspel wordt afgewisseld met sterke spelcenes en ontroerende en imponerende songs. Vooral de bewerking van Paint it black, oorspronkelijk van de Rolling Stones, laat een diepe indruk achter.

Kort gezegd is Fataal een voorstelling met potentie en een platform voor het geweldige multitalent dat de naam Cystine Carreon draagt!

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies