Sipke Jan Bousema gelooft in sprookjes

Op 17 maart dit jaar ging de reprise van Sprookjesboom de musical in première. Een ruime maand later neemt Sipke Jan Bousema voor een korte periode de rol van Houthakker over van John ter Riet. Sipke Jan Bousema heeft al vaker verklaard fan te zijn van musicals. Hij heeft Op zoek naar Mary Poppins backstage gepresenteerd maar heeft zelf nog nooit in een musical gestaan. Op één mei 2010 brak de heugelijke dag aan dat hier verandering in kwam: Sipke Jan Bousema vierde zijn musicaldebuut.

Wat: Sprookjesboom de Musical
Wie: Sipke Jan Bousema, Thijs van Empel, Niels van der Gaarden, Janneke Iking, Amy Galatá, Mark Haayema
Wanneer: 1 mei 2010 (première Sipke Jan Bousema)
Waar: Theater De Efteling, Kaatsheuvel
Door: Sebas Verboom & Jouke van Buuren

De Sprookjesbosbewoners ontdekken een echt mens in het Sprookjesbos…een houthakker. Iedereen is in rep en roer. Als Heks samen met Wolf een gemeen plannetje bedenkt om de Sprookjesboom om te laten hakken, ontstaat er paniek in het sprookjesbos. Maar na drie keer luid stampen schiet de Fakir te hulp met een slim plan. Hoe het afloopt laat zich raden. Sprookjesboom de musical is een echte familievoorstelling.

Naar aanleiding van de première schreef Musical Reports: “De Sprookjesboom Musical is terug, en hoe! Met een geweldige (deels nieuwe) cast is het nog steeds een sprookjesachtige beleving met heerlijke liedjes. Kinderen vermaken zich onafgebroken met de nieuwe en bekende liedjes. Ook ouders zullen zich zeker niet vervelen, dus een dagje Efteling is dit seizoen niet compleet zonder een bezoek aan de Sprookjesboom musical.”

Dit positieve gevoel is na het zien van deze eerste voorstelling van Sipke Jan Bousema niet anders. Thijs van Empel zet nog steeds een geweldige vertolking van Wolf en Draak neer en Janneke Iking schittert als de gemene Heks. En ook de rest van de cast maakt er een feestje van. Naast Sipke Jan Bousema laat nu ook Mark Haayema als Ezel en Fakir zijn kunsten zien. Bij de première werd hij nog vervangen door Bo van Vliet. Mark Haayema vertedert als Ezel en is erg grappig als Fakir. Hij wordt één met zijn personages.

De enige mens in het Sprookjesbos was vandaag Sipke Jan Bousema, die we voor het eerst hebben horen zingen. Milan van Weelden en John ter Riet gingen hem voor twee sterke stemmen. Dat Bousema geen zanger van het zelfde kaliber is als de twee eerder genoemde heren, is al snel duidelijk. Na enkele scènes blijkt helaas ook dat het niveau van het spel van Bousema het niet haalt bij dat van de rest van de cast. Overacting voert bij Bousema gedurende de hele voorstelling de boventoon. Grote bewegingen en overdreven intonaties (om zijn stem zwaar en imponerend te laten klinken) zorgen er voor dat Bousema niet overtuigt als Houthakker. Naast de getalenteerde cast valt zijn performance helaas in het niets.

Desondanks is óók met Sipke Jan Bousema als Houthakker (tot 14 mei 2010) Sprookjesboom de Musical één groot feest. Een familievoorstelling van hoge kwaliteit met een ijzersterke cast en een concept dat staat als een huis!

Sprookjesboom de musical; een typisch Eftelingfeest voor jong en oud!

Lees ook de recensie van de première: Sprookjesboom; een feest voor iedereen

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies