Wieneke ‘Maria’ Remmers: nu op tour (deel 2)

In april startte de “50-jarig jubileumtour” van The Sound of Music. Deze prachtige voorstelling zal dan niet meer in het Eftelingtheater te zien zijn, maar doet een aantal grote theaters in Nederland en België aan. Musical Reports interviewde Wieneke ‘Maria’ Remmers hierover.

Wat: interview met Wieneke Remmers
Wanneer: 17 maart 2010
Door: Saskia Ebbing

Na een aantal ‘normale’ vragen duiken we nu even de thema’s en liedjes van de  voorstelling in. Vanzelfsprekend te beginnen bij Do re mi…
Do, daar start en stop je mee: hoe en van wie heb jij leren zingen?
“Van mijn vader en oma. Mijn vader zingt zelf ook. Ik heb zelfs nog een cassettebandje van toen ik 2 jaar was, waarop mijn vader dan gitaar speelt en ik fonetisch de woorden meezing. Ik had geen idee wat ik zong, maar je hoort wel dat ik op de goede noot inzet. Ik vind het wel grappig dat je dat al kan horen, want dat is toch best knap voor een tweejarige. Sowieso, op dat bandje zing ik ook echt 20 liedjes.”
 

 

De muziek van de hoogste bergen: welke muziek hoor jij graag?
(Denkt na): “Ehm..jazz vind ik leuk, daar luister ik wel graag naar. Ik heb dan ook vaak radio Arrow Jazz opstaan. Ook hou ik wel van Nederlandse singer/songwriters, zoals Theo Nijland. En in de auto luister ik vaak naar 100% NL, en dan meeblèren. Als ik echt lekker de tijd heb luister ik ook naar klassiek.”

Waar ik zielsveel van hou: waar houd jij het meest van?
“Het liedje gaat over de kleine dingen in het leven, en als ik daar over nadenk op een dag als vandaag dan denk ik aan het mooie lentezonnetje, uitslapen, uitgebreid ontbijten..zulke dingen. Of hele goede wijn drinken, eten met vrienden. En familie!”

Bergen of dalen: welke grote berg ligt er voor jou in het verschiet om te beklimmen?
“Volgend jaar de productie over Toon Hermans. Ik heb daar heel veel zin in, maar het is ook een berg. Ik vind het echt een enorme eer dat ik die voorstelling mag spelen. Alex Klaassen vind ik echt waanzinnig, dus het is een eer dat ik met hem mag spelen. Binnen het team van 7 acteurs ben ik wel de enige met musicalervaring, de rest is geschoold in kleinkunst en toneel. Het is dus wel ontzettend spannend, en stiekem ben ik bang voor alles. Maar ik denk wel dat het goed gaat komen hoor. We hebben laatst een paar openbare repetities gedaan en dat ging al zo goed, volgens mij zag het er toen al mooi uit. Bovendien denk ik dat ik hiermee weer een andere kant van mezelf kan laten zien. Of ik daarnaar streef? Nou ja, over het algemeen word ik vaak voor dezelfde dingen gecast. Binnen dat aanbod zoek ik dan zelf wel variatie. Als je altijd dezelfde rollen speelt gaan mensen je ook niet in iets anders zien. Terwijl ik dat wel belangrijk en ook heel leuk vind.”

Ook aan deze tour komt een einde. Wat ga je hierna doen?
“Toon Hermans dus, en Into The Woods. Het is dan drie jaar geleden dat we die voorstelling gespeeld hebben. Ik ben wel benieuwd hoe het na zo’n tijd is om diezelfde rol weer te spelen. Want intussen heb ik veel geleerd en ik ben zelf ook veranderd. Het was toen ook een hele andere tijd, want in 2007 zat ik ook nog eens midden in het hele Op Zoek Naar Evita-gebeuren. Daar kijk ik dus ook wel naar uit, het lijkt me weer erg interessant.”

The Sound of Music tourt van 14 april tot en met 13 juni door Nederland. Voor meer informatie over de productie en voor de speellijst ga je naar http://www.soundofmusicgoud.nl. 

© V&V Entertainment

Lees ook: Wieneke ‘Maria’ Remmers: nu op tour (deel 1)

 

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies