Sabine Beens: even voorstellen.

Van 20 tot 25 mei 2010 staat Sabine Beens met haar nieuwe solovoorstelling Ça Bien in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Tijd om haar uit te horen over dromen, ambities én natuurlijk over Ça Bien. In dit feuilletoninterview een week lang iedere dag een deel van ons openhartige interview met Sabine!

Wat: interview, deel 1
Wie: Sabine Beens
Wanneer: 27 april 2010
Waar: Apollo First Theater, Amsterdam
Door: Saskia Ebbing

Je hebt al verschillende musicalproducties gedaan en bent dus geen onbekende in het vak. Toch zal niet iedereen je kennen.. Dus stel je even voor: wie is Sabine?
“Nou..Sabine heet met haar achternaam Beens. Ik ben 27 jaar en ik heb na de Havo voor Muziek & Dans in Rotterdam de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater gedaan. Ik woon inmiddels 11 jaar in Amsterdam en heb al verschillende dingen gedaan, zoals Zwart Bloed (een thrillervoorstelling met Daniël Cohen), Honk!, de Fabeltjeskrant en vorig jaar Cabaret. In de tussentijd heb ik ook nog leuke kleine dingetjes gedaan, zoals Lieve Kitty, ik heb nog een manuscript geschreven, ik ben aan een boek begonnen, ik heb in Londen twee maanden Shakespeare gestudeerd..nou ja, en nu ben ik dus bezig met Ça Bien! Ja, dat ben ik geloof ik wel zo’n beetje.”

Wat kenmerkt jou als artieste?
“Zo..tjee. Dat is heel lastig om over jezelf te zeggen. Maar ik heb ooit tijdens een workshop geleerd dat je van jezelf moet weten wat jouw ‘unique selling point’ is, wat jou onderscheidt. En wat ik van mezelf weet is dat ik een niet alledaags uiterlijk heb en dat ik heel veelzijdig ben. Buiten dat iedereen denkt dat ik bijvoorbeeld hele goede of grove grappen kan vertellen, kan ik ook hele kleine integere liefdesliedjes brengen en mensen daarmee raken. Ook vind ik heel veel verschillende dingen leuk, van Franse chansons tot en met groot Broadway-repertoire. Daarin ben ik dan misschien geen briljante zangeres, maar ik weet dat ik het wel kan spélen, dat ik het kan beleven. En bovendien doe ik alles heel erg vanuit liefde voor theater. Maar voor de rest  moeten andere mensen dat maar bepalen hoor.. Weet je, ik vind dat toch lastig, ik ben altijd bang om arrogant over te komen. Ik vind dat dan toch heel..glad ijs, snap je?”

Je speelt eind deze maand je nieuwe solovoorstelling Ça Bien. Vertel!
“Ja! (lacht) Nou, ik had eigenlijk tijdens Cabaret al een soort droom, een soort ingeving dat ik een soloprogramma moest gaan maken. Echt een gevoel van: dit moet ik doen, ik moet de solokant op. Dus toen zijn we dat maar gaan doen, in verschillende fases. Dan weer wat schrijven, dan weer een tijd niets.. Maar op een gegeven moment moet je jezelf een deadline stellen, dus dat hebben we nu gedaan. En dat is dus over drie weken..tja. Ik vind het heel spannend maar ik denk ook wel dat ik iets te vertellen heb. En tegelijk denk ik ook weer: wie ben ik om te bedenken dat ik zó leuk ben dat mensen daar een kaartje voor gaan kopen? Dat vind ik dus heel raar. Maar met name wil ik het echt proberen en het een kans geven, zodat ik later als ik oud en gerimpeld ben in ieder geval géén spijt krijg omdat ik het niet gedaan heb.”

Ça Bien is te zien van 20 tot en met 25 mei in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Meer informatie en reserveringen via www.sabinebeens.nl.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies