Ça Bien: uit het leven gegrepen.

Van 20 tot 25 mei 2010 staat Sabine Beens met haar nieuwe solovoorstelling Ça Bien in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Tijd om haar uit te horen over dromen, ambities én natuurlijk over Ça Bien. In dit feuilletoninterview een week lang iedere dag een deel van ons openhartige interview met Sabine!

Wat: interview, deel 2
Wie: Sabine Beens
Wanneer: 27 april 2010
Waar: Apollo First Theater, Amsterdam
Door: Saskia Ebbing

Wat kunnen we verwachten van Ça Bien?
“Het wordt cabaret. Dat is natuurlijk heel breed, maar het is in die zin cabaret dat ik mezelf speel. Het gaat gewoon over Sabine die een verhaal gaat vertellen. Dus het is gedeeltelijk autobiografisch, natuurlijk met een leuk sausje er overheen. Maar het gaat wel over wat ík vind, over hoe ík dingen beleef. En er zijn natuurlijk grappen; ik ga grappen vertellen en grappige liedjes zingen, maar ook kleine liedjes en liedjes die ik heb geschreven.”

Wat is het verschil tussen Lieve Kitty en Ça Bien?
“Lieve Kitty was echt een rol. Dat ging over een meisje wat afscheid nam, een meisje heel anders dan ik. Zij vertelde echt een verhaal. En Ça Bien gaat dus echt over mij. Daar vertel ik bijvoorbeeld ook aan het begin van de voorstelling –zoals het nu in het script staat tenminste, maar dat kan natuurlijk nog veranderen: ‘Hoi, ik ben Sabine en ik sta op een kruispunt in mijn leven.’ Dus dat is het verschil.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
(Direct) “Uit het leven! Hét leven.. ja.. Ik ben wel echt de grote denker wat dat betreft. Ik denk heel veel over het leven na. Dat heb ik altijd al gehad, ook toen ik heel klein was. Dus daar haal ik van alles uit. Het leven, de liefde..en ja, dingen die ik meemaak, dingen die ik zie. Dat ik mezelf ergens over verwonder en denk: ‘Hè?! Maar hóe..?!’ Ik denk trouwens dat elke cabaretier of artiest dat wel heeft hoor, dat iedereen die zijn eigen teksten schrijft inspiratie uit het leven haalt. Uit alle bizarre dingen die je steeds meemaakt..”

Ça Bien is te zien van 20 tot en met 25 mei in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Meer informatie en reserveringen via www.sabinebeens.nl.

Lees ook deel 1: Sabine Beens: even voorstellen.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies