De Jantjes dit najaar in Rotterdam aan wal

Aan het einde van 2012 (seizoen 2012/2013) zal Ruud de Graaf zijn eigen versie brengen van de musical de Jantjes. Voor de gene die nog niet kan wachten brengt Stichting Thalia Theaterproducties de musical dit najaar naar Rotterdam.

Maandag 10 mei heeft de cast van de musical De Jantjes voor het eerst gerepeteerd. De De Jantjes taart werd aangesneden om de start van de repetities te vieren en de cast bracht het lied ‘Daar komen de Jantjes’ ten gehore. De regie van De Jantjes is in handen van Erwin van Heusden en de muzikale leiding ligt bij Mo Marcus (te zien in Mary Poppins) en Toine Willaert.

Producent Hans Rood van Stichting Thalia Theaterproducties: “Vandaag is het letterlijk een feest om de Jantjes te mogen maken. Het verhaal is bij een ieder bekend, maar onder leiding van ons creatieve team zal deze cast er een eigen interpretatie aan geven. Om zo de komende maanden te werken naar de première op 23 oktober 2010 in première in Theater Zuidplein in Rotterdam.”

De Jantjes
De Jantjes gaat over Dolle Dries, Blauwe Toon en Schele Manus. Het zit deze heren de laatste tijd niet mee en om hun problemen te ontlopen, besluiten ze te tekenen bij de marine. Ze gaan voor zes jaar naar Indië. Als ze terugkomen, blijkt er nogal wat veranderd te zijn. Deze feelgoed musical speelt zich af in de Amsterdamse Jordaan aan het begin van de 20ste eeuw.

Samenstelling cast
Uit ongeveer 200 auditanten zijn de 24 meest getalenteerde castleden geselecteerd: allemaal semi-professionals met een gedegen zang- en acteeropleiding. De meeste castleden zijn afkomstig uit de regio Rotterdam/Dordrecht.

Stichting Thalia Theaterproducties
Stichting Thalia Theaterproducties heeft de ambitie om professionele theatervoorstellingen te maken met talentvolle amateurs uit de regio Rotterdam/Dordrecht.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies