Deel cast Soldaat van Oranje bekend

Oren Schrijver, Tijn Docter, Jorrit Ruijs, Boy Ooteman, Kes Blans en Ad-Just Bouwman zijn vanaf oktober dit jaar te zien in het nieuwe theater, De TheaterHangaar, op vliegbasis Valkenburg bij Leiden. De producent hoopt de acteur die de hoofdrol van Erik speelt begin juni bekend te kunnen maken.

De audities voor Soldaat van Oranje begonnen in juni 2009. Na ruim vijftien rondes werd de casting eind april afgesloten. “Het was een lange maar vooral bijzondere speurtocht naar de acteurs die het pallet van karakters kunnen verbeelden, zoals Erik Hazelhoff en zijn vrienden elkaar in de oorlog, opnieuw, leerden kennen”, aldus producent Fred Boot. “We hebben honderden jongens gezien. Samen met ons hele creatieve team onder leiding van regisseur Theu Boermans en casting director Marc van Bree hebben we gekozen voor jongens die natuurlijk kunnen zingen, maar vooral heel goed kunnen acteren. We hebben een verhaal te vertellen. We willen de verschillen laten zien tussen de keuzes die de jongens maken of gaat het om een voorbestemd lot? Met deze talenten gaat dat lukken”.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over één van de grootste verzetshelden uit onze vaderlandse geschiedenis, Erik Hazelhoff Roelfzema. Hij leeft met zijn vrienden een onbezorgd studentenleven in Leiden wanneer de Duitsers Nederland binnenvallen. Ze realiseren zich dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. Ieder maakt zijn eigen keuzes en gaat zijn eigen weg. Dit oer-Hollandse heldenverhaal is bewerkt voor het toneel door Edwin de Vries (script), de Amerikanen Tom Harriman (muziek) en Pamela Phillips Oland (liedteksten) en Frans van Deursen (Nederlandse vertaling liedteksten). De regie is in handen van Theu Boermans.

Oren Schrijver was eerder te zien in verschillende musicals waaronder Mamma Mia, Hair en Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook speelde hij rollen in televisieseries als Lotte, Russen en het Gebak van Krul.
Tijn Docter speelde hoofdrollen in Nederlandse films als Ik omhels je met 1000 armen, De Uitverkorene, Johan en Loverboy. Ook op televisie was hij te zien in series als De Band, Baantjer, Gooische vrouwen en Keyzer & de Boer Advocaten. Op het toneel stond hij in een groot aantal stukken van het Nationaal Toneel, De Theatercompagnie en Toneelgroep Amsterdam.

Jorrit Ruijs was op het toneel onder andere te zien in toneelstukken van Toneelgroep de Appel, Huis aan de Amstel en het Zuidelijk Toneel. Ook speelde hij in verschillende films en gastrollen in series als Blauw Blauw en Flikken Maastricht. Hij speelde de afgelopen jaren in de musicals HAIR en Ciske de Rat.
Boy Ooteman studeerde in 2007 af aan de toneelschool waarna hij te zien was in diverse toneel- en musicalproducties van het M-Lab, Theater Terra en de Fantasten. Op televisie was hij te zien in series als Flikken Maastricht, de film de Brief voor de Koning en deed hij onder meer reclames voor Amstel.

Kes Blans studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Kleinkunst en Toneelschool. Hij speelde in verschillende toneel- en musicalproducties als Pippi zet de boel op stelten. Hij was te zien in de serie Finals, in de korte films Afgedankt en Vliegen. Daarnaast deed Kers verschillende commercials.  Ad-Just Bouwman is bekend om zijn improvisatietheater. In 2007 deed hij mee aan het televisieprogramma Lama gezocht en won deze wedstrijd. Zelf speelde hij in diverse theater- en improvisatietheaterstukken en was hij één van de gezichten van de Plus reclamecampagnes.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies