Sabine Beens houdt van groot én klein

Van 20 tot 25 mei 2010 staat Sabine Beens met haar nieuwe solovoorstelling Ça Bien in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Tijd om haar uit te horen over dromen, ambities én natuurlijk over Ça Bien. In dit feuilletoninterview een week lang iedere dag een deel van ons openhartige interview met Sabine!

Wat: interview, deel 6
Wie: Sabine Beens
Wanneer: 27 april 2010
Waar: Apollo First Theater, Amsterdam
Door: Saskia Ebbing

In dit soloproject kun je veel creativiteit kwijt. Hoe breng je jouw creativiteit tot uiting als je in een productie volgens ‘andermans regels’ moet spelen?
“Voor elke rol die je speelt haal je iets uit je eigen leven. Dat is je werk als actrice ook. Bij een soloprogramma gaat het allemaal al over mezelf. Maar bij een rol probeer je het altijd eigen te maken omdat  mensen het moeten geloven. Met Fraulein Kost bijvoorbeeld kun je teruggraven: wanneer was de tijd dat ik me heel graag wilde binden en dat niet lukte? Zo maak je het dan eigen. En daarvoor moet je studeren en erover nadenken. Dat is echt je werk als actrice.”

Heb je een voorkeur voor grotere danwel  kleine (solo)producties?
“Nee, ik vind het allemaal leuk. Ik heb nog nooit echt hele grote producties á la Van den Ende gedaan natuurlijk, en dat zou ik op zich best een keer willen om het mee te maken. Je moet dat een keer gedaan hebben omdat je er anders geen mening over kan hebben, vind ik. Maar verder..ik vind eigenlijk alles wel leuk. Ik wil gewoon heel graag zo veel mogelijk dingen doen en ook verschillende dingen doen als ik er uitdaging in zie. Alhoewel je op een gegeven moment niet zo veel te kiezen hebt, de schoorsteen moet toch roken. Maar ja..ik besef me ook wel dat ik heel veel geluk heb en dat ik echt een luxepaard ben dat ik de mogelijkheid heb om een soloprogramma te maken. Dat heeft niet iedereen, dus dat besef ik me heel goed.”

Een tijd geleden was jij betrokken bij de ontwikkeling van Ganesha. Inmiddels is deze voorstelling erg succesvol en wordt in Antwerpen zelfs hernomen. Doet dat iets met jou?
“Nou, ik vind het wel jammer, ik heb ‘m niet geizen. De grap was dat ik een klus had in Antwerpen en terwijl ik daar liep zag ik opeens een poster van Ganesha! Dus ik was helemaal verbaasd en dacht bij mezelf: hè?! Ik ben gewoon original cast! Goed, toen zat ik in mijn vierde jaar, ik was eenentwintig, gekkenhuis. Maar die voorstelling was heel bijzonder, het heeft echt een ziel. Voor mijn afstuderen heb ik van Frank Sanders een bronzen beeld van Ganesha gekregen, die staat echt midden in mijn woonkamer. Die voorstelling was ook de eerste keer dat ik met Ara speelde; daarna zijn er nog vier producties gevolgd. Ja, dat was heel bijzonder. Het is zo goed geschreven en heeft zulke mooie muziek. Ik vind het heel leuk dat het zo’n succes is. Het verdient het echt, het is prachtig!”

Ça Bien is te zien van 20 tot en met 25 mei in het Parooltheater en in het Apollo First Theater in Amsterdam. Meer informatie en reserveringen via www.sabinebeens.nl.

Lees ook:
– deel 1: Sabine Beens: even voorstellen
– deel 2: Ça Bien: uit het leven gegrepen
– deel 3: Verboden toegang: kwetsbaar gebied
– deel 4: Sabine Beens kijkt graag met liefde terug
– deel 5: Sabine Beens doet alles zelf

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies