Vakantie!

Het regent buiten pijpenstelen en het is donker in huis. M’n vingers rusten op toetsenbord en tergend staar ik naar het scherm. Ik typ een zin, lees hem fronsend door en druk met schokkerige bewegingen op de backspace-toets.. Ik zucht en kijk door de kamer, de kamerplant kijkt me afkeurend aan… Een column schrijven: is dat nou zo moeilijk?

Nee eigenlijk niet. Ik zou het kunnen hebben over alle mogelijke zaken die zich in mijn leven afspelen of afgespeeld hebben. Materiaal genoeg, aangezien ik de volwassen leeftijd al een tijdje bezit. Punt is echter dat het leuk zou zijn als het onderwerp iets met musical te hebben heeft. We hebben het hier namelijk over een heuse musicalsite en daar zitten ze niet te wachten op een verhaal over spinnende katten in de vensterbank.

Begrijp me niet verkeerd; er is genoeg te vertellen over musical. Punt is echter dat het toch altijd weer op hetzelfde uitkomt.

We werken hard en veel. Zien onze partner, vrienden en familie erg weinig. Reizen van hot naar her. Gruwelen van de audities en de grote onzekerheid.

Met daartegenover natuurlijk de feiten dat de sfeer in een theater heerlijk is. Dat je een soort familie wordt. Met steeds nieuwe uitdagingen, nieuwe projecten, andere plekken. Dat je doet wat je het liefste doet… 

Ik zei het toch: alles is al gezegd. Moet ik nog meer zeggen?

Het regent nog steeds buiten, pijpenstelen. Het is koud. Met m’n vingers ga ik door m’n haar en m’n blik valt weer op de kamerplant… Hij spreekt, zachtjes en geruststellend. “Het geeft niet, Laura. Ze begrijpen heus wel dat je niet veel inspiratie hebt. Dat je vakantie hebt. Dat je creativiteit niet borrelt, maar alleen nog zachtjes pruttelt”.

WOEHAAAA! Sprak de kamerplant tegen mij? Zulke wijze woorden??

Goed. Ik beken. Ik heb vakantie. De Mamma-Mia!-trein waarin ik met veel liefde en plezier zit is met piepende remmen tot stilstand gekomen. Met verhitte gezichten zijn we, als gestrande reizigers, het perron opgeklommen, het bordje vakantie volgend… op weg naar niets, naar partners, familie en vrienden. Op weg naar een ABBA-loze wereld. Even verlost van die overal te herkennen sound…

En laat ik nou juist in deze vakantie een column over musical moeten schrijven….

Ik beken: het gaat niet. Ik hou van het vak. Ik hou van acteren, zingen, het theater…

MAAR NU EVEN NIET!!!

Moet ik nog meer zeggen?

Fijne vakantie!

Liefs,

Laura Burgmans.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies