“A Funny Thing Happened” on the Way to the M-Lab

Stephen Sondheim’s musical A Funny Thing Happened on the Way to the Forum is van vrijdag 28 t/m maandag 31 mei te zien in het Amsterdamse theater M-Lab. Hoofdrollen in deze Romeinse komedie zijn voor Jon van Eerd (Boeing Boeing, Wie is de Mol?), Paul Groot en Martine Sandifort (beiden bekend van Koefnoen). De voorstelling begint in M-Lab als een live hoorspel maar loopt uiteindelijk volledig uit de hand als het anarchisme van het stuk overslaat op de acteurs en het hoorspel een hilarisch schouwspel wordt.

A Funny Thing Happened on the Way to the Forum gaat over de slaaf Pseudolus (Jon van Eerd) die zijn vrijheid terug verlangt. Daartoe moet hij ervoor zorgen dat zijn meester Hero kan trouwen met de mooie Filia. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan want het pad naar romantiek en eeuwige liefde ligt bezaaid met intriges, vreemde obstakels en hindernissen. A Funny Thing Happened on the Way to the Forum is een ruime bewerking van de Romeinse kluchten van Plautus.

De musical is onderdeel van het Sondheim 80 Festival dat M-Lab de komende maanden organiseert als eerbetoon aan de Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. A Funny Thing Happened on the Way to the Forum uit 1962 is de eerste musical waarvoor Sondheim zowel muziek als teksten leverde. De vertaling en regie is in handen van Daniël Cohen; Mark Kuijpers is muzikaal leider en Martin Verdonk de ‘Gerausmacher’. De overige rollen worden gespeeld door Barry Beijer, Hiske Bongaarts, Joost Kramer en Milan van Weelden.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies