Cast 1953 De Musical gepresenteerd in Kinderdijk

De cast en crew van de nieuwe Nederlandse theaterproductie 1953 De Musical is woensdag 26 mei gepresenteerd aan de vaderlandse pers. Tussen de molens van het wereldberoemde Kinderdijk maakte Van Hoorne Theaterproducties de plannen omtrent 1953 De Musical bekend. De jonge producent wist een bijzondere cast te presenteren waarin Ben Cramer, Filip Bolluyt, Marcel Smid, Marleen van der Loo, Dick Schaar en Joke de Kruijf de bekendste namen zijn. Naast deze namen worden de overige rollen gespeeld door Esther van Santen, Laura Burgmans, Robbert van Unnik, Martijn Mulders en Anouk de Pater.

De massaal toegestroomde pers werd ontvangen in het oude Wisboomgemaal op Kinderdijk. Kinderdijk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In het gemaal presenteerde producent Michael van Hoorne vol enthousiasme zijn plannen en gaf de pers een kijkje in de keuken van 1953 De Musical. Volgens Van Hoorne wordt het een zeer zorgvuldig en waardig gemaakte voorstelling, waarbij natuurlijk enige romantiek niet mag en kan ontbreken. ‘Als je een nieuwe musical mag maken over zo’n bijzonder en indrukwekkend onderwerp en mag werken met deze door de wol geverfde acteurs dan voel je je bijzonder trots en heb je even het gevoel dat het niet kan mislukken’ vertelt Van Hoorne stralend.

Tijdens de presentatie zong Ben Cramer het nummer Vijand of Vriend dat in de Musical net voor de pauze door Dijkgraaf Jacobse wordt gezongen. Ben Cramer bewees met dit korte optreden weer een rasartiest te zijn, op zeer hoog niveau voerde hij het nummer uit. ‘Het is een prachtig nummer om te zingen, ik heb het nu in mijn tenen zitten doordat ik het een aantal keer op concerten heb mogen zingen. Ik kan niet wachten om met de rest van de muziek aan de slag te gaan’ aldus Cramer die na 15 jaar weer op het toneel staat met Joke de Kruijf, die in de Phantom of the Opera zijn tegenspeelster was. De regie van deze musical is in handen van Bas Groenenberg, muziek wordt gecomponeerd door Floris de Haan en Bas van den Heuvel.

1953 De Musical zal zo’n 75 keer te zien zijn in de Nederlandse Theaters en gaat in première op 1 februari 2011 in de Stadsschouwburg van Middelburg. Voor meer informatie kunt u kijken op www.1953DeMusical.nl.

Bekijk ook de videoreportage van Musical Reports van deze perspresentatie! Een tweede deel van de videoreportage volgt spoedig net als een fotoreportage.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies