Première Sunday in the park… in zicht

Op donderdag 10 juni gaat de Broadwaymusical Sunday in the Park with George in première in het Amsterdamse theater M-Lab. Het is de eerste keer dat deze musical van Stephen Sondheim en James Lapine professioneel in Nederland wordt opgevoerd.

De hoofdrollen zijn voor Alex Klaasen (Gooische Vrouwen, Eindelijk Alleen) en Elise Schaap (Bride Flight, Toneelgroep Amsterdam). De musical is in M-Lab te zien van woensdag 9 juni t/m zondag 4 juli.

Sunday in the Park with George is gebaseerd op het leven van de Franse kunstschilder George Seurat (de uitvinder van het pointillisme) en zijn bekendste werk Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte. In de musical komt het schilderij met pointillistische staccatomuziek tot leven met behulp van kostuums van Maya Schröder (Sound of Music, Amandla! Mandela) en videoprojecties van Coen Bouman (Rembrandt, Ciske). Het is de eerste keer dat M-Lab op deze uitgebreide schaal met vormgeving experimenteert; het onderwerp van de musical – het tot leven gebrachte schilderij uit 1884 – vraagt erom.

De productie is onderdeel van het Sondheim 80 Festival dat M-Lab momenteel organiseert als eerbetoon aan de Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. Voor Sunday in the Park with George ontving hij in 1985 de Pulitzerprijs. De vertaling en regie zijn in handen van Koen van Dijk, Marco Braam is muzikaal leider. De overige rollen worden gespeeld door Rianne Botma, Florens Eykemans, Anne-Marie Jung, Marika Lansen, Boy Ooteman, Jeroen Phaff, Imke Smit, Rop Verheijen, Mark de Waal en Marlies de Waard.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies