Ook in 2010 voetbalt musical voor het goede doel

Op maandag 14 juni wordt voor de tweede keer het voetbaltoernooi ‘Musical Voetbalt’ georganiseerd. Het toernooi zal plaatsvinden op de Amsterdamsche Football Club en staat de gehele dag in het teken van de Johan Cruyff Foundation. Vorig jaar is er ruim 17.000 euro opgehaald. Meer dan 150 deelnemers uit musicalland hebben zich opgegeven, waaronder cast- en crewleden uit Mary Poppins, Hairspray, JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat, The Sound of Music, MAMMA MIA! en All Shook Up/Love Me Tender. Aansluitend wordt er op groot scherm naar de WK wedstrijd Nederland – Denemarken gekeken.

Initiatiefnemers William Spaaij (Mary Poppins), Stephan Holwerda (All Shook Up – Love Me Tender) en Janke Dekker (Dusty) hebben ervoor gezorgd dat het evenement inmiddels is uitgegroeid tot een professioneel voetbaltoernooi en hebben opnieuw medewerking van Players United. William Spaaij: “Via Stichting Musical Helpt gaan we ons ook dit jaar weer inzetten voor de Johan Cruyff Foundation. Het is geweldig dat mijn musicalcollega’s zo positief reageren op ‘Musical Voetbalt’ en zich ook inzetten voor dit goede doel!”

‘Musical Voetbalt’ wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor PricewaterhouseCoopers en daarnaast Polaroid Eyewear, Canon, Aquarius, Amsterdamsche Football Club, Ricoh en Mercure Hotels.

Over de Johan Cruyff Foundation
‘Wat kan ík doen om de jeugd in beweging te krijgen?’ Dit is de vraag die Johan Cruijff ertoe bracht zijn eigen Foundation in het leven te roepen. Daarmee bracht hij twee voorliefdes samen: sport en kinderen. In het bijzonder kinderen met een handicap. Sinds de start in 1997 is de Johan Cruyff Foundation uitgegroeid tot een organisatie die elke dag opnieuw, jeugd in beweging brengt en houdt. De Foundation doet dat door Cruyff Courts te realiseren (openbare trapveldjes waardoor kinderen hun speelruimte terugkrijgen), door projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen en door het organiseren van unieke sportevenementen. Dit alles gebeurt altijd samen met verenigingen, sportbonden, bedrijven, scholen en overheden, want: ‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen’. Johan Cruijff, voorzitter

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies