Laura Vlasblom in Legally Blonde

Laura Vlasblom is aangetrokken voor de rol van kapster Paulette in de musical Legally Blonde. Dat hebben producenten Albert Verlinde en Roel Vente vandaag bekend gemaakt. Ze neemt daarmee de rol over van Kirsten Cools; die de rol i.v.m. zwangerschap heeft teruggegeven.

Paulette is een vriendin van Elle Woods (Kim-Lian van der Meij) en voorziet Elle gevraagd en ongevraagd van allerlei (liefdes)adviezen. Daarnaast is ze tot over haar oren verliefd op de koerier die ze dan ook om haar vingers probeert te winden.

Albert Verlinde vindt Laura geknipt voor de rol van Paulette: “Laura heeft al heel wat vlieguren gemaakt als zangeres en actrice. Daarbij heeft ze zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een rasentertainer, die op een positieve wijze de aandacht op zich weet te vestigen. Als zij het toneel betreedt, staat er ook iemand. Paulette is een lieve en grappige vrouw en dat zijn kwaliteiten die Laura in zich heeft. Ze kan dat vanaf 10 oktober elke avond tentoon spreiden en ik heb er volop vertrouwen in dat zij dat vol overtuiging gaat doen.”

Laura Vlasblom: “Het theater heeft altijd een grote aantrekkingskracht op mij uitgeoefend. Ik vind het buitengewoon leuk om na jaren weer het theater in te gaan met een musical. Met een bus in een grote productie met ongeveer dertig mensen en dat is wat anders dan een solo zoals ik afgelopen seizoen heb gedaan. Dat lijkt mij een heerlijke uitdaging en ik was dan ook vereerd toen Albert me voor deze rol benaderde.”

Laura Vlasblom is al tientallen jaren niet weg te denken uit het Nederlandse theater. Ze speelde in 1991/1992 al in Jeans en verleende vervolgens haar medewerking aan een zeer grote reeks theatervoorstellingen. Daarbij ging het om musicals als Pumpboys and Dinettes en Tommy, muzikale theatershows met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en allerlei gelegenheidsformaties en als solo-artiest met meest recent haar theatershow ROK. Ook was ze regelmatig te zien in TV-shows, met als een van de hoogtepunten haar deelname aan Sterren dansen op het ijs bij SBS6. Laura verleent daarnaast haar stem veelvuldig aan nasynchronisatie van tekenfilms en zij is de vaste zangeres van jingles bij Radio 538. In het voorjaar van 2010 kwam Frizzle Sizzle, waarvan Laura met ondermeer haar zus Karin deel uitmaakte, weer bijeen om te vieren dat zij 25 jaar geleden Nederland vertegenwoordigden tijdens het Eurovisie Songfestival.

Legally Blonde vertelt het verhaal van de rijke Elle Woods (Kim-Lian van der Meij). Ze heeft haar leven prima op de rit met haar chihuahua Bruiser, een goed gevulde portemonnee en snelle sportwagens. Tot ze van de ene op de andere dag wordt gedumpt door haar vriendje Warner (Roy van Iersel), die naast ‘looks’ ook ‘brains’ in zijn vriendin terug wil zien. Elle laat het er niet bij zitten en besluit rechten te gaan studeren aan de Universiteit van Harvard. Daar valt ze voor de charmes van professor Emmett Richmond (Joey Schalker), die door de affaire in zwaar weer terecht komt. De rol van Professor Callahan wordt gespeeld door Raymond Kurvers.

De film verscheen in 2001 met Reese Witherspoon in de hoofdrol. De musicalversie ging op 29 april 2007 in première. De recensies waren positief in de VS. Laura Bell Bundy was de eerste Elle Woods in het theater en werd onlangs opgevolgd door Bailey Hanks. De zoektocht naar deze opvolgster werd uitgezonden door MTV. Bailey Hanks meldde zich voor de wedstrijd zonder dat ze ooit een show op Broadway had gezien, maar ze kwam, zag en overwon. Na New York (‘Een megahit’ volgens Wallstreet Journal) ging Legally Blonde op 14 januari 2010 in première in Londen. De recensies waren vrijwel allemaal lovend en de productie werd veelal beoordeeld met vier sterren.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies