Kick-off We Will Rock You met Queen

Op dinsdag 22 juni brengen QUEEN legendes Brian May en Roger Taylor een bezoek aan Nederland voor de officiële kick-off van de QUEEN rockmusical We Will Rock You. Zij overhandigen tevens de allereerste 50 exclusieve premièrekaarten onder een grote groep QUEEN fans voor de première van We Will Rock You.  De rockmusical, geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties, is vanaf 21 augustus exclusief te zien in het Beatrix Theater in Utrecht en gaat op 3 september in première.

 

De tekst en regie van We Will Rock You zijn van de hand van Ben Elton en de muziek- en liedteksten zijn uiteraard van QUEEN zelf. De muzikale supervisie ligt in de handen van de QUEEN legendes Brian May en Roger Taylor. Ben Elton schreef, naast het script van We Will Rock You, onder andere de beroemde exam episode  van Mr. Bean, voor The Young Ones en Blackadder. Ben Elton zal dinsdag ook aanwezig zijn.

 

QUEEN stond in Nederland met Bohemian Rhapsody 10 keer op de 1e plaats in de TOP 2000 van Radio 2. Naast de 48 singles die ze hadden in de TOP 40, hadden ze in deze hitlijst maar liefst 6 nummer 1-hits met o.a. Bohemian Rhapsody (1975), Somebody to Love (1976), Crazy Little Thing Called Love (1979), Under pressure (1981), I Want To Break Free (1984)  en Radio Ga Ga (1984). Deze nummers zijn ook te horen in de musical. In de originele bezetting heeft de band tussen 1973 en 1995 15 originele cd’s uitgebracht. Het ‘Greatest hits’ album van QUEEN wordt in Engeland beschouwd als het best verkochte album allertijden. Van het album zijn er sinds 1981 bijna 5,5 miljoen stuks verkocht.

 

We Will Rock You , een show met 25 grootste hits van Queen, ging acht jaar geleden in première op West End in Londen en is inmiddels wereldwijd door meer dan 10 miljoen mensen gezien. Het is een verhaal over jongeren die vechten voor hun eigen rechten, voor hun individualiteit en voor hun liefde voor muziek.

 

De hoofdrollen worden gespeeld door John Vooijs (Galileo), Pia Douwes (Killer Queen),

Marjolein Teepen (Scaramouche), Martin van der Starre (Brit), Floortje Smit (Ozzy), Paul Donkers (Khashoggi) en Rutger le Poole (Pop).

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies