Marokkaans avontuur ‘De Oude Boom van Sofian’

Beeldenstorm en Theater Terra brengen de familievoorstelling De Oude Boom van Sofian naar het theater. De Oude Boom van Sofian is een beeldende voorstelling, vol grappige, mooie, ontroerende verhalen over een andere cultuur, en andere gebruiken. De voorstelling gaat over Soef, een jongen van Marokkaanse komaf. Soef houdt van hip hop, voetbal en Lisa. Hij woont in Nederland en gaat elk jaar met zijn ouders naar Marokko op vakantie. Daar kijkt hij altijd erg naar uit, maar als Soef een gesprek opvangt over een verhuizing naar Marokko, slaat hij op de vlucht. Daar botst hij tegen een oude boom op. Samen gaan ze op reis en halen herinneringen op uit het geboorteland van Soef.
De cast van De Oude Boom van Sofian bestaat uit Sofian Abayahya en Ali Çifteci. Ali, van Turkse komaf, neemt de rol van de Oude Boom voor zijn rekening. Hij is al jaren werkzaam in de Nederlandse theaterwereld, waaronder Sjakoo de Musical en 1001 nacht. Ook speelde hij een hoofdrol in de VARA televisieserie Vuurzee. Sofian, een jonge acteur van Marokkaanse komaf, speelt Soef. Hij speelde eerder met Ali in de productie Sjakoo de Musical. Twee culturen en twee generaties worden samengebracht in één voorstelling.
Het script is geschreven door Barry Hofstede, naar een idee van Sofian Abayahya. Dick Feld schreef de liedteksten. Arjan Schoolderman regisseert de voorstelling, bijgestaan door Theo Terra die de beeldregie op zich neemt. Fons Merkies is verantwoordelijk voor de muziek. Zondag 3 oktober gaat De Oude Boom van Sofian in première in De Meervaart te Amsterdam.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies