Castalbum Mary Poppins nummer twee Album TOP 100

Het castalbum van de Nederlandse versie van de musical Mary Poppins behaalde gister de nummer twee positie in de Album Top 100. Samen met het castalbum van de musical JOSEPH (nr 2/2009), is de cd van Mary Poppins de hoogst binnen gekomen Nederlandse musical in deze lijst ooit. Het castalbum is een live registratie van de première op 11 april 2010. Mary Poppins, met onder anderen Noortje Herlaar en William Spaaij, is exclusief te zien in het FORTIS Circustheater in Scheveningen.

Eerdere castalbums van Nederlandse musicals die hoog binnen zijn gekomen in de Album Top 100 waren JOSEPH (nr 2/2009) De Drie Musketiers (nr. 3/2003), Miss Saigon (nr. 3/1997), Aïda (nr. 4/2001), The Lion King (nr. 4/2004), Elisabeth (nr. 5/1999) en Tarzan (nr. 5/2007).

De Amerikaanse uitvoering van de musical Mary Poppins won al eerder een academy award voor Best Original Song met het nummer Chim Chim Cher-ee en in Londen kwam het castalbum van de musical in 2006 binnen op de 8e plaats van beste castalbums aller tijden. Mary Poppins is de ontwapenende maar ook komische nanny van de familie Banks die beschikt over opmerkelijke talenten. In haar bijzijn verandert iedere gebeurtenis in een wonderlijk avontuur waarmee ze zorgt voor een hartverwarmende, magische en eigentijdse musical.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies