Soldaat van Oranje toont zijn thuisbasis

Deze week kreeg de pers een speciale rondleiding in de TheaterHangaar. De hangaar op vliegbasis Valkenburg verandert langzaam in een heus theater. Vanaf 10 oktober is hier namelijk de musical Soldaat van Oranje te zien. Deze nieuwe openeinde productie zal per voorstelling aan 1100 mensen een groots spektakel laten zien.  Niet alleen de locatie is uniek; ook de indeling van het theater. Zo zit men als publiek op een gigantische draaischijf van 225 ton. Deze draaischijf zal het publiek van locatie naar locatie draaien. Zo zien we bij de oude ingang van de hangaar een heus vliegtuig aankomen en aan de andere kant een nagebootst strand met bijbehorende zee (van 300.000 liter water). Daarnaast is er nog plek voor acht andere scènes.

Veder kan men alle voorzieningen vinden die men bij een ‘normaal’ theater kan verwachten. Zo komt er naast de hangaar een grote tent met daarin de mogelijkheid tot dineren. Auto’s kunnen op de oude landingsbaan pakeren, en er zal een shuttlebus gaan rijden tussen de hangaar en Leiden centraal station. Met de cast van de voorstelling zal Musical Reports later deze zomer nog kennismaken.

Wat: Soldaat van Oranje
Wie: Robin de Levita & Fred Boot
Wanneer: 6 juli 2010 (presentatie)
Waar: TheaterHangaar, Katwijk
Door: Monique Hoffmann & Jouke van Buuren

Klik op de foto’s om ze te vergroten.

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies