Rosalie, Tommie en Daniëlle kijken terug op Love me tender

All Shook up/Love me Tender gaat het einde van zijn speelperiode tegemoet. Dit is reden genoeg voor Musical Reports om enkele spelers te onderwerpen aan een vragenvuur. Wat zijn de toekomstplannen, wat heeft het afgelopen seizoen ze gebracht? Wij spraken Daniëlle Veneman, Rosalie de Jong en Tommie Christiaan.

Wat: All Shook Up/Love Me Tender
Wie: Daniëlle Veneman, Rosalie de Jong en Tommie Christiaan
Wanneer: 1 juli 2010 (Coacktailbattle)
Waar: Utrecht
Door: Robin Streppel

Hoe kijken jullie terug op het afgelopen seizoen?
Rosalie: “Het was een hysterisch seizoen! Aan het begin van het seizoen deed ik mee aan ‘Op zoek naar Mary’. We waren net een week de première voorbij met Love me Tender en toen begon alle hectiek van de liveshows! Iedereen uit de cast heeft me zo gesupport. Dat was heel leuk. Toen de finale was geweest kreeg ik meer rust, wat zichtbaar was in mijn aandeel in de voorstelling.” Tijdens ‘Opzoek naar’ werd ik ’s ochtends gebeld of ik op kon als ‘Nathalie’. Het ging om een matinee (in groningen) voor een liveshow. Ik had de rol nog nooit gespeeld. Het was zo ontzettend spannend. Ik was eigenlijk vrij voor de liveshows, dus Mathijs heeft me naar Groningen gebracht. Ik kende alleen de nummers, maar de dialogen nog niet. Ik heb in de auto de teksten geleerd. Brigitte kon niet op vanwege stemproblemen, ze heeft me wel ontzettend gesteund tijdens de voorstelling. Ze heeft me letterlijk opgeduwd onder de noemer: “Nu moet je op.” Na afloop realiseerde ik me pas dat ik voor het eerst in mijn leven een hoofdrol had gespeeld. De voorstelling zelf ging als een roes voorbij, maar na afloop; wat een euforie!” 

Tommie: “Het was een heel leuk seizoen in een leuke productie met een leuke cast. De tournee was erg leuk. We kregen veel positieve reacties door het hele land, dat was erg tof!” 

Daniëlle: “Ik speel de sexy Sandra, het is een geweldige rol. Juist dat übersexy, zelfbewuste vrouwelijke dat ligt mij wel. Ik ben van nature erg expressief en ook wel een tikkeltje theatraal. Wat grappig  is, is dat in de repetities telkens tegen me werd gezegd: ‘hoe minder hoe beter’. Sandra is lekker over de top, maar dat ben ik zelf ook. ’’ 

Wat heb je het afgelopen seizoen geleerd?
Daniëlle: “Ik heb eigenlijk niet echt iets geleerd het afgelopen seizoen. Ik heb heerlijk gespeeld. Dat was fijn. Ik heb misschien wel geleerd dat ik soms kleiner mag spelen. Hetgeen wat mij gezegd is: hoe minder ik doe hoe beter het is, Less is more.”

Rosalie: “Toch die hoofdrol die ik gespeeld heb. Ik speel hem nu natuurlijk veel beter dan de eerste keer toen ik op ging. Ik ken de rol nu door en door., Ik heb hem vaak gespeeld. Het seizoen kan echt niet stuk! Uit de liveshows en deze understudyrol neem ik veel ervaringen mee!” 

Tommie: “Ik heb heel veel geleerd tijdens de opstartfase. Carline Brouwer, de regisseuse heeft mij veel geleerd op het gebied van spel. Ik kan nog niet zeggen dat ik alles al heb gedaan, dus er is nog veel nieuw voor me. Dit is nog maar m’n derde productie. Ik heb tijdens deze productie geleerd om mijn gene overboord te gooien. Ik speel een vrij in het extreemgetrokken rol. Dat wil onder andere zeggen; grote gebaren. Het is bijna overacting, maar het moet wel eerlijk blijven. In het dagelijks leven zou ik nooit zo doen. Een voorbeeld is het nummer ‘Ik sta op springen.’  Samen met Cynthia de Neef is dat geweldig om te doen.” 

Wat zijn je toekomstplannen?
Tommie: “Zoals inmiddels bekend is ben ik tot het finaleconcert van Op zoek naar Zorro gekomen, of ik door ben daar kan ik nog niets over zeggen. De finalisten worden bekend gemaakt op de Uitmarkt. Ik ga sowieso op tournee met Ellen ten Damme in ‘Cirque Stiletto.’ Ik ben samen met Ivo Chundro één van de vocalisten en dansers. Ik begin aan de repetities na een reis naar Thailand. Ik vindt het fijn diversiteit te kunnen laten zien in productie. Wat ik straks eerst ga doen is geen musical dus dat is een goede afwisseling”

Daniëlle: “Daar kan ik helaas nog niets over zeggen. Maar als mensen goed hun best doen dan kunnen ze het al vinden op internet.”

Rosalie: “Ik ga in ‘Petticoat’ spelen. Het wordt een druk jaar want ik ga zeven tracks leren. Ik heb naast mijn positie in het ensemble ook nog drie covers waaronder de hoofdrol. Dat wordt wederom een uitdaging. Daar heb ik ontzettend veel zin in! Chantal, Marjolein en Anne-Marie (de eerste bezetting van deze drie rollen) zijn echte vakvrouwen. Daar mag ik nog veel van leren. Het zijn drie totaal verschillende rollen, dus dat is ook een uitdaging. Ik kijk uit naar komend seizoen.” 

Hebben jullie nog dromen voor de toekomst?
Daniëlle: “Een leuke man en een tafel met kinderen! Op carrièregebied zou ik graag het kleinere theater in willen. Ik denk daarbij aan solovoorstellingen of iets met meer spel.”

Rosalie: “Ik zou heel graag Ellen in ‘Miss Saigon’ willen spelen en Nancy in ‘Oliver’. Het zijn rollen die dicht bij me liggen, dus ik hoop dat ik die nog eens mag spelen. Aan de andere kant lijkt een rol die heel ver van me af staat me ook een onwijze uitdaging! Een kleinere productie als ‘Next to normal’ staat ook op mijn verlanglijstje. Maar voorlopig eerst ‘Petticoat’ en daarna hopelijk mijn eigen rol.”

Tommie: “Mijn droomrollen zijn Chris in ‘Miss Saigon’ en Zorro in de gelijknamige musical.”

Als jouw personage op vakantie zou gaan, hoe zou dat eruit zien
Rosalie: “Nathalie gaat met Chad de Route 66 rijden in de States. Lekker op de motor. Ik zelf zou dat ook graag willen doen, maar dan wel met mijn eigen Chad!”

Tommie: “Dean zou samen met Loraine op vakantie gaan. Ver van zijn moeder vandaan!”

no images were found

Mogelijk ook Minteressant...

COOKIES: Musical Reports maakt gebruik van cookies om uw website ervaring te optimaliseren. Het niet accepteren van cookies kan resulteren in een onjuiste weergave van deze website of het niet functioneren van verschillende functies.

Klik hier voor meer informatie: Privacy & Cookies